yle.fi


Luurankoja avaruudessa! Matkalla avaruuteen

Julkaistu: 03.01.2008 - Vieläkin värisyttää

Morjens Rouva Ruutu!
Yhdessä vastauksessasi muistelit sarjaa Matkalla avaruuteen, joka tuli 1960-luvun puolivälissä. Kerroit, että sen yksi jakso oli kielletty alle 8-vuotiailta. Mahtoiko se olla juuri se jakso, joka on jäänyt mieleeni hirvittävän pelottavana. Siinä jostakin kallionkolosta tai jonkin planeetan uumenista käveli ulos luuranko! Aloin kiljua kun pelästyin niin kauheasti! Katselin ohjelmaa mummuni kanssa ja hänkin piteli sydänalaansa. Suljimme heti television ja menimme keittiöön, jossa mummu keitti meille kaakaota ja teki isot voileivät. Buhuu...vieläkin värisyttää.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei vain, värisijä!
Juuri sitä Matkalla avaruuteen -sarjan (Lost in Space 1965-68) jaksoa ei silloin alle kahdeksanvuotias ystäväni sattuneesta syystä pysty muistamaan, mutta kaivoin esiin Antenni-lehden ohjelmatiedot 11.11.1966. Kello 20 TV2:lla esitetyn jakson nimi oli Kielletty planeetta. Näin sitä esitellään:
"Avaruusalus joutuu laskeutumaan konevian vuoksi planeetalle. Eräs sen alkuasukas kertoo maassaan keksityn salaisen aseen, jota aiotaan käyttää heti ellei avaruusalus lähde planeetalta."
Harmillista ettei tätä alkuasukasta kuvailla tarkemmin!Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!