yle.fi


Marikki

Julkaistu: 01.07.2008 - Johanna

Hei Rouva Ruutu !
Kiitos taas vastauksistasi. Nyt kysyisin Marikista. Mitä sarjan näyttelijöille kuuluu? Etenkin Marikille ja hänen perheelleen ja tietysti Abbelle? Kiitos !

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Johanna.
Astrid Lidgrenin kirjoihin perustuva ruotsalaissarja Marikki (Madicken, 1979) tuli meillä ensimmäisen kerran vuonna 1982 ja sitä on uusittu YLE FST:n Buu-klubbenissa nyt 2000-luvulla pariin otteeseen.
Sarjan pohjana on kaksi Marikki-elokuvaa: Du är inte klok, Madicken (1979) ja Madicken på Junibacken (1980). Näistä ensimmäinen on nähty Suomessa monella nimellä levityskanavasta riippuen: elokuvateatterissa se pyöri vuonna 1980 nimellä Hassut seikkailut, televisiosta se tuli vuonna 1983 neliosaisena sarjana nimellä Kaikkea sinä keksitkin, Marikki ja myyntivideon kannessa luki Höpsistä, Marikki. Nyt se löytyy dvd:nä nimellä Marikin hassut seikkailut.
Nimiroolissa Marikkina sekä sarjassa että Marikki-elokuvissa nähdään vuonna 1970 syntynyt Jonna Liljendahl, joka työskentelee nykyisin mainostoimiston projektipäällikkönä. Hänellä on kaksi lasta, Hugo ja Moa.
Abbea esittänyt Sebastian Håkansson (s. 1961) oli esiintynyt parissa tv-sarjassa jo 1970-luvun puolivälissä ja hänellä oli ennen Marikin kuvauksia jopa omat bändit Harlequin ja Alien Beat. 1980-luvulla hän jatkoi näyttelemistä ja levytti, sitten hän vetäytyi julkisuudesta. Nykyisin hän laulaa kuulemma Tukholman gospel-kuorossa ja työskentelee tavaratalossa.
Liisaa esittänyt Liv Alsterlund (s. 1971) näytteli useissa elokuvissa ja sarjoissa vielä 1990-luvun puoliväliin saakka, mutta lopetti näyttelemisen saatuaan mediatutkintonsa Tukholman yliopistossa valmiiksi. Muut Marikin lapsitähdet eivät jatkaneet näyttelemistä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!