yle.fi


Markku Veijalainen

Julkaistu: 12.02.2009 - juha aaltonen

Missä tv ohjelmissa Markku Veijalainen on esiintynyt kautta tv:n historian?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Juha,
oletkin keksinyt oivallisen aiheen jolle kulle tv-maailman tutkijalle! Markkuhan aloitti toimittajanuransa radiossa ja nousi jo siellä popkulttuurin julkkikseksi 1960-luvun alkupuolella. Tv-tähteys syttyi Ohimennen-ohjelman myötä vuonna 1965 ja on jatkunut joitakin lehtityössä vietettyjä välivuosia lukuunottamatta tähän päivään saakka.
Mainos-TV:lle "Mape" siirtyi jo vuonna 1967, ja hän on suunnitellut, juontanut, ohjannut ja tuottanut MTV:lle satoja suosikki-ohjelmia. Hänhän on juontanut uransa varrella sekä pitkiä sarjoja että yksittäisiä ohjelmia, tapahtumataltiointeja ja kilpailuja, ja lisäksi hän on ollut vieraana monissa kymmenissä keskusteluohjelmissa, visailuissa, muisteloissa - jopa sketseissä. Enpä usko että hän itsekään on pysynyt laskuissa mukana!
Tutkinnan alkuun pääsee kuuntelemalla YLEn Elävästä arkistosta radio-ohjelman Miten minusta tuli minä - Markku Veijalainen.
Nyt Huomenta Suomen sisällä alkanut Studio 55 on Veijalaisen mukava ja lämminhenkinen "comeback" tv-kameroiden eteen vuosien tauon jälkeen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!