yle.fi


Matka joulutähdelle

Julkaistu: 13.12.2007 - mamma

hei.. joskus vuosina -85-87 ( -88) ehkä tuli telkusta lasten satunäytelmä, jonka nimi oli muistaakseni "Matka Joulutähdelle".Se ei ollut mikään animaatio, vaan ihan oikea satunäytelmä..menninkäisiä, ja sen sellaisia.
En muista juonesta juuri mitään, mutta SE OLI TOSI IHANA ELOKUVA.
ehkä tanskalainen, tai joku pohjoismaalainen.
Esikoiseni oli silloin pieni ja kaikki nämä vuodet olen puhunut lapsilleni tästä elokuvasta. Se on jäänyt jostain syystä mieleen kaivertamaan.
Lapseni, jo aikuiset muistavat joka joulun aika kysyä minulta, että tuliskohan sitä nyt sitä elokuvaa telkkarista.
Saisitkohan mistään selville asiaa... ja onko sitä tallenteena ?
Toinen juttu mikä on sitten ärsyttänyt, on se, että minkä ihmeen takia pitää näyttää joka-ikinen joulu se "Ihmeellinen on elämä"?
Siitäkin meillä on oma stoorinsa, kun en voi sietää sitä, olen vaikka töissä sen aikaa.. taas se näkyy tulevan... argh...
Joulutähti asia olisi kovin tärkeä..jos voisi saada valaistusta..olisin iki-kiitollinen. (Miten se joku asia voikin olla mielessä vuosikaudet.)

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mamma.
Norjalaiselokuva Matka joulutähdelle (Reisen til julestjernen, 1976) tuli tapaninpäivänä vuonna 1980. Se perustuu Sverre Brandtin suosittuun satunäytelmään kuninkaan Kultakutri-tyttärestä, joka ihastuu joulutähteen niin, että lähtee metsään sitä tavoittelemaan ja eksyy. Kuningas kiroaa koko joulutähden, joka sammuu ja tuottaa murheen valtakuntaan...
Tallenteena elokuvaa ei valitettavasti ole, ellet tilaa dvd:tä Norjasta. Uusintatoivomuksia kannattaa kuitenkin esittää eri kanaville, vaikka tämän joulun ohjelmat on taidettu jo lyödä lukkoon.
Frank Capran Ihmeellinen on elämä (1946) kuuluu Yhdysvaltojen ja monen eurooppalaisen maan joulutraditioon, sillä onhan se ihanan jouluinen elokuva, jonka äärellä saa hiukkasen herkistyäkin. Sinähän voit panna siksi aikaa television kiinni ja kuunnella joululauluja radiosta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!