yle.fi


Meiltähän tämä käy!

Julkaistu: 03.12.2008 - HenzQh

Hei, Rouva Ruutu!
Olen utelias aiheeni suhteen koska olen kiinnostunut paljon Valkeakosken historiasta koska olen kyseiseltä paikkakunnalta alun perin kotoisin. Näin sattumalta kerran pätkän elokuvasta Meiltähän tämä käy (YouTubessa), joka kuvattiin vuonna 1973 Valkeakoskella. Oli mukavaa materiaalia! Tiedätkö onko koko elokuva nauhoitettu Valkeakoskella ja näkyykö kaupunkia paljon muuten elokuvassa? Hain elokuvaa Elävästä Arkistosta, mutten valitettavasti löytänyt sitä. Mistä voisin löytää elokuvan kokonaisuudessaan, onko se mahdotonta? Onko historiallisesta Valkeakoskesta muuten materiaalia Elävässä Arkistossa?

Kiitos, etukäteen.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei HenzQh.
Meiltähän tämä käy on Matti Kassilan ohjaama kotimainen elokuva vuodelta 1973. Sen tuottaja on Fennada-Filmi, ja sitä ei olekaan esitetty telvisiossa vuoden 2005 jälkeen.
Kokonaisia kotimaisia elokuvia Elävästä arkistosta ei valitetavasti toistaiseksi löydy, vaan Elävässä arkistossa keskitytään Yleisradion tuottamiin tv-ohjelmiin. Elävässä arkistossa on oma haku, jolla voit tarkistaa, mitä Valkeakoski-aiheista materiaalia sieltä tällä hetkellä löytyy.
Meiltähän tämä käy on komedia, joka kertoo Severi Suhosen vaiheista paperitehtaan portinvartijana. Severiä esittää tietysti Esa Pakarinen.
Jonkin verran elokuvan tapahtumia sijoittuu Helsinkiin, ja joitakin kuvia on kuvattu Jämsän Yhtyneiden paperitehtaitten tiloissa, mutta enimmäkseen Meiltähän tämä käy on kuvattu Valkeakoskella - muun muassa Valtatie 3:lla, Säterin tehtaan paikoitusalueella, Kauppilanmäellä, Mallasveden rannalla, Putaan sillalla, Sääksmäen sillalla ja Heritynniemessä.
Tarkan listan kuvauspaikoista löydät Suomen kansallisfilmografiasta, jota voit kysyä vaikkapa lähimmästä kirjastostasi. Vuosien 1971-1980 elokuvat löytyvät teossarjan osasta 8.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!