yle.fi


Melkein kuin Suursyömäri

Julkaistu: 04.12.2007 - Jaska

Muistelen, että jossakin lastenohjelmassa 80-luvun lopulla olisi ollu härkä tai vastaava hahmo, joka muistuttaa kyllä kovasti Hinkun ja Vinkun suursyömäriä. Tällä hahmolla oli vain muistaakseni sarvet ja jonkinlaiset hampaat myös. Animaatiotekniikka ainakin oli samanlaista.
Mikä mahtaa olla tämän hahmon nimi ja kenen tekemä se on?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jaska, pyöriiköhän mielessäsi Käytöskukan hahmo nimeltä Vesihiisi? Heikki Partanen teki Hinkusta ja Vinkusta kertovan Käytöskukka-sarjan jo vuonna 1967, mutta nerokkaat pala-animaatiot on uusittu lukemattomia kertoja, myös 1980-luvulla.
Vesihiidellä oli sarvet ja torahampaat, ja joskus se suuttuessaan mitteli voimiaan Suursyömärin kanssa, mutta tämä iso musta paperipallo oli pohjimmiltaan hyvin ystävällinen. Uimarantaseuraa etsiessään se saattoi pelästyttää pienet kellut tiehensä, mutta sitten sen uimahousuista katkesi kuminauha ja - legendaarisen selostuksen mukaan - "hiisikin huvittui hassusta tilanteesta. Kellut tulivat hyväntahtoisen vesihiiden seuraan." Käytöskukan opetus sillä kertaa: nauru pelastaa nolonkin tilanteen!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!