yle.fi


Merenpojan seikkailut

Julkaistu: 17.07.2008 - Räpäpappa

Hei taas Rouva Ruutu =)
Meren poika. Mietin tällaista sarjaa -60 luvulla (animaatio).. mutta muistanko oikein, että tämä sarja oli silloin aikoinaan, vai olenko nähnyt vain unta.
T: Räpäpappa
**
Hei Rouva Ruutu !
En saanut vastausta tästä animaatiosarjasta. Onko Merenpoika ollut joskus telkkarissa ? Joskus n. 1965 - 1969 välillä ?
Kiitokset, jos muistiisi palautuu tällainen mustavalkoinen animaatio. Jos sinä et muista tätä, niin silloin se on luultavasti pienen pojan kuvittelua.
T: Räpäpappa

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Räpäpappa.
Anteeksi että vastaukseni on viipynyt - kesä on saanut monet muutkin muistelemaan vanhoja ohjelmasuosikkejaan.
Merenpojan seikkailut (Marineboy) ei ole pikkupoja unta tai kuvittelua. Se tuli YLE TV1:ltä vuonna 1967. Se on alunperin japanilainen animaatiosarja eli anime, alkuperäisnimeltä Kaitei shoonen marien. Sitä tehtiin vuodesta 1965 alkaen. Sarja tehtiin jostain syystä vain ulkomaan myyntiin, ja niinpä se nähtiin Suomessakin pari vuotta ennen Japanin ensi-iltaa.
Merenpoika oli vedenalaisen tutkimuksen tohtorin punatukkainen poika, joka meillä nähtiin siis vielä mustavalkoisena. Hänen apunaan toimi mm. merenneito Neptina ja Splasher-delfiini, jonka suomenkielistä nimeä en valitettavasti muista.
Sarja oli aikanaan poikkeuksellisen railakas ja jopa väkivaltainen - kuten netistä löytyvistä näytteistäkin voi huomata.
Merenpojan seikkailuista löydät lisää tietoa ja näytteitä internetistä englantilaisnimellä Marineboy.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!