yle.fi


Metsolat kakkosella

Julkaistu: 14.10.2008 - ulpu

Luin Ylen nettisivuilta että ohjaaja Carl Mesterton on joutunut lyhentämään uusintana kakkosella esittävää Metsolat-sarjan jaksoja. Miksi ihmeessä näin täytyy tehdä?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Ulpu.
Metsoloiden jaksot ovat melkoisen eripituisia, lyhyimpien ja pisimpien jaksojen ero on jopa yli 10 minuuttia. Suurin osa jaksoista on alle 50-minuuttisia. Itse asiassa vain pari kolme jaksoa ylittää tuon pituuden, joten sarja on sijoitettu 50-minuuttiseen ohjelmapaikkaan TV2:lla. Sen tähden ohjaaja itse lyhentää nuo muutamat jaksot sopivan mittaisiksi. Ykkösjakso lyheni hänen käsissään seitsemisen minuuttia, mutta se olikin poikkeuksellisen pitkä jakso.
Sarjan jaksojen pituuksien yhdenmukaistamisesta on ainakin minulle etua, sillä minä käytän tavattoman paljon tallentavan digisovittimen viikottaisajastusta. Jos jaksot ovat kovin eri pituisia, niistä jää useimmiten joko alku tai loppu nauhoittumatta. Ja jos totta puhutaan: Metsoloiden rytmi on hiukan sellainen, että pieni tiivistys tekee sille oikein hyvää.
Jos haluat välttämättä katsoa kaikki jaksot ihan alkuperäisessä rytmissään, kannattaa ostaa dvd-paketti, jonka viimeiset osat ilmestyvät tämän kuun lopussa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!