yle.fi


Metsolat: Musiikkia Metsoloissa

Julkaistu: 09.10.2008 - Mikko

Metsoloiden ensimmäinen jakso: Mikä laulu soi Heikki Metsolan asuntoautossa, kun hän perheineen saapui Ruotsista? En tarkoita "Hyvää huomenta Suomi"-kipaletta, vaan erästä toista kipaletta. Meni jotenkin rytmikkäästi näin "shalalallal.." (enempää en muista). Kuka esittää tämän laulun, ja mikä on laulun nimi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mikko.
Osuipas kysymyksesi oivalliseen saumaan, kun Metsolat juuri tiistaina hyrähti uusintakierrokselle YLE TV2:lla.
Kun Heikki Metsola (Kim Floor) huristelee asuntoautollaan kohti kotitilaa, satamasta lähtiessä autossa tosiaankin soi Karma-yhtyeen Huomenta Suomi. Myöhemmin, kun Heikki perheineen saapuu Hoikkaan kunnan rajalle, soi autossa Tapani Kansan Hafanana, käännösiskelmä vuodelta 1976. Sen kuolematon lyriikkahan kertoo meille tällaisista tunnelmista: "Ei saisi jäädä tähän, Hafanana / kai voimme vielä vähän - shal-lal-lal-la / näin käydä hiekkarantaan, Hafanana / se onnea ois, sha-la-la-la-la."
Sarjan tapahtumat alkavat vuodesta 1987, mutta molemmat Heikki Metsolan autossa soivat laulut ovat vuodelta 1976. Olisikohan Heikki pannut autostereoihinsa Finnhits 4 -kasetin, jonka hän on ostanut kotimaastaan jo ennen Ruotsiin muuttoa?


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!