yle.fi


Mikä lastenohjelma? Hupsis: Pat & Mat

Julkaistu: 03.12.2008 - Masa

MIkä oli semmoinen lastenohjelma, jossa 2 ukkelia rakenteli kaikenlaista ja esim. tapetoivat ja aina sattui kaikenlaisia kommelluksia? Ukkelit olivat vähän Wallace&Cromit tyylisiä ja ohjelmassa ei muistaakseni puhuttu ollenkaan ja sitä esitettiin ainakin 80-luvulla ja kaiketi 90-luvullakin.. Kiitos jo etukäteen..

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Masa.
Anteeksi että vastaus on viipynyt - näissä lastenohjelmakysymyksissä on kova ruuhka ja näitä on aika vaikea selvittää, kun lyhyitä animaatioita on tullut vuosien saatossa sadoittain.
Kyselemäsi remontoivat lystikkäät kaverukset ovat nimeltään Pat ja Mat. Tšekkiläistä 78-osaista nukkeanimaatiota esitettiin TV1:n Lasten tv Puoli kuudessa vuosina 1984-85, sitten Pikku Kakkosessa vuosina 1993-2002 nimellä Hupsis!
Sarjan on luonut Lubomír Beneš, ja sen vanhimmat osat ovat vuodelta 1976. Beneš kuoli vuonna 1995, mutta hänen kollegansa ovat jatkaneet Patin ja Matin parissa. Uusimmat jaksot on tehty vuosina 2002-2004.
Patin ja Matin touhujen parissa sinun on helppo verestää muistojasi, sillä koko sarja on julkaistu Suomessa dvd-muodossa. Sarjan ensimmäinen levy, Hupsis 1, sisältää muun muassa juuri tuon mainitsemasi tapetointi-jakson. Lisätietoja ja kansainvälisiä fanisivuja löydät nimellä Pat & Mat.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!