yle.fi


Mikä lastenohjelma? Kyläkirje

Julkaistu: 12.09.2008 - Susanna

Muistan lapsuudestani jonkun peikon näköisen olion jonka nimi taisi olla Aaretti? Muistan lorun joka meni jotenkin näin: kis kis kisuli, mikä onkaan nimesi kysyi aaretti? Mikähän ohjelma oli nimeltään ja kuka ihme oli aaretti?

Rouva Ruutu vastaa:

Voi Susanna, Susanna!
Minun olisi niin paljon helpompi lähteä jäljittämään ohjelmaa, jos muistaisit kertoa millä vuosikymmenellä olet kyseistä ohjelmaa katsellut. Minulla kun ei ole Arja-tädin taikapeiliä, niin voi nähdä oletko ollut lapsi 1960-luvulla vai 1990-luvulla!
Ainakin vuosina 1982-83 tuli lapsille suunnattu ohjelma Kyläkirje. Se kertoi maalaistalon elämästä ja sen juontajahahmona vilahteli käsinukke nimeltä Aaretti. Käsinukkea käytti Esa Pakarinen Jr. Ohjelma kuvattiin Vihdin Selkin kylässä, ja jaksoissa tutustuttiin maaseudun eläimiin, ihmisten harrastuksiin, puutarhatöihin, metsän kasveihin ja muuhun maalaismeininkiin. Ohjelmaa käsikirjoitti ja ohjasi Heikki Takkinen.
Ohjelmasta ei ole mitään tallella, joten en pääse nyt tarkastamaan, oliko sen ohjelman Aaretti peikkomainen, tai muutenkaan se, jota sinä tarkoitat. Maalaistalon pihalla Aaretti ainakin olisi voinut kisulin nimeä tivata.
Aarettihan on vanha suomalainen miehen etunimi, joka harvinaistui toisen maailmansodan jälkeen. 1980-luvulla nimi alkoi kuitenkin taas yleistyä, ja 2000-luvulla on jo kastettu yli 50 Aarettia. Tänä vuonna Aaretin nimi on annettu jo kahdeksalle pojalle.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!