yle.fi


Mikä lie sarjan nimi? Mallenin suku

Julkaistu: 16.03.2008 - eulis

Hei!
Joskus 70-80-lukujen taitteessa tuli englantilaista (?) sarjaa jostakin suvusta. Päähenkilö oli hiukan julman sorttinen mies, jonka mustissa laineikkaissa hiuksissa oli kuin skunkin turkissa leveä vaalea raita sivulla. raita periytyi hänen pojalleenkin. Sarja ajoittui ilmeisesti noin 1800-luvulle.
Mikä lienee sarjan nimi ja onko sitä saatavana tallenteena?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Eulis.
Kukapa voisi unohtaa tuon skunkkiraitasuvun!
Catherine Cooksonin viihderomaanisarjaan perustuva 13-osainen Mallenin suku (The Mallens,1979) esitettiin Suomessa vuonna 1981.
1800-luvulle sijoittuvan romanttisen sarjan keskushenkilö on Thomas Mallen (John Hallam), ilkeä ja ankara maanomistaja, joka skunkkiraita päässään riistää ja raiskaa kylien asukkeja. Pitkin nummia neidot synnyttävät äpärälapsia, joiden kuontaloa koristaa tuo sama, oudosti periytyvä vaalea hiustupsu. Näistä laittomista lapsista tv-sarjassa keskitytään eritoten John Duttinen esittämän lempeän Donaldin vaiheisiin.
Tunnekylläinen ja kuohuva sarja on ilmestynyt Britanniassa neljän dvd:n pakettina, mutta suomenkielisin tekstein sitä ei ainakaan vielä ole hoksattu julkaista. Mutta Catherine Cooksonin kirjasarja on kyllä suomennettu, joten sillä voi sammuttaa akuuteinta Mallen-janoaan.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!