yle.fi


Mikä Nelosen sarja 2000-luvun alkupuolelta? Rajatapaus

Julkaistu: 29.01.2009 - x

Hei!
Osaisitkohan auttaa. Nelosella esitettiin joskus 2000-luvun alkupuolella (saattoi olla myös 90-luvun loppua) lauantai tai sunnuntai -iltapäivisin amerikkalaista sarjaa, jossa pääosassa oli joku yliopiston (college) opettaja (tumma hiuksinen mies, jolla silmälasit, roolinimi ehkä Duncan) ja hänen assistenttinsa(nainen). En muista mitä ainetta opettaja opetti, mutta vapaa-ajalla opettaja ja assistentti tutkivat erilaisia yliluonnollisia(?) t apahtumia.

Muistiin on jäänyt vain yksi jakso: pääosan esittäjät olivat jollain argeologisella kaivauksella, kun assistentti sairastui (ehkä jonkin kirouksen vuoksi). Kaivaukselta löytyi käärinliina, joka kuitenkin alkoi hajota käsiin. Käärinliinalla oli taikavoimia, se pystyi parantamaan sairaita. Käärinliinasta oli jäljellä enää vain pieni pala, mutta se käytettiin assistentin parantamiseen ja näin ollen ei voitu selvittää, oliko kyseessä aito käärinliina.

Mikähän tuon sarja oli, muistan että katsoin sitä joka viikko.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Osaan toki auttaa, sillä tuo Nelosen iltapäiväsarja jäi itsellenikin mieleen, koska se tuli niin poikkeukselliseen aikaan, lauantaisin viideltä.
Sarja oli hiukan Salaisten kansioden muottiin valettu yliluonnollisten tapahtumien selvittelyjuttu, joka tosin painottui hiukan enemmän draamaan ja ihmissuhteisiin kuin toimintaan ja jännitykseen.
Sarjan nimi on Rajatapaus (Mysterious Ways), ja se tuli vuonna 2002. Sen pääosassa ovat yliluonnolliseen uskova arkeologian opettaja Declan Dunn (Adrian Pasdar) ja skeptinen psykiatri Peggy Fowler (Rae Dawn Chong), joille ei ole kovinkaan vaikea hakea vertauskohtaa Salaisten kansioiden Mulderista ja Scullysta. Tarkempia tietoja sarjasta löydät vaikkapa näiltä sivuilta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!