yle.fi


Mikä ohjelman nimi on? Jozhik-siili

Julkaistu: 28.08.2008 - wintry

Joskus -90-luvun puolivälissä tai vähän sen jälkeen tuli yleltä lasten ohjelma, jossa esiintyi siili. Siili auttoi muita metsäneläimiä hauskoilla kekseliäillä tavoilla ja usein hän otti jonkin viritelmänsä avuksi selästään piikin. Siili oli piirretty hyvin samalla tavoin kuin myyrä, mutta mielestäni se oli kuitenkin oma lasteohjelmansa.
Kysymykseni siis on että mikä tämän ohjelman nimi oli ja kenen tekemä se oli? Myös esitysvuosi olisi mukava saada tietoon.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Wintry.
Pikku kakkosen uutisissa seikkaillut Jozhik-siili onkin monelta päässyt unohtumaan. Ei siksi, että se olisi huonompi tai heppoisempi kun Myyrä tai muut kuolemattomat veijarit, vaan kenties siksi, että Jozhik-animaatiot olivat vain noin minuutin mittaisia pikku oivalluksia.
Saksalaista Jozhikia tehtiin vuonna 1985, sitä kirjoitti Bettina Matthaei ja ohjasi Alexander Zapletal. Suomessa siilijuttuja esitettiin vuonna 1994, ja ne uusittiin 1995 ja 1998. Netistä haeskellessa Jozhik sekoittuu helposti saman nimiseen vanhempaan venäläisanimaatioon, mutta oikeanlainen siili saattaisi lymytä täällä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!