yle.fi


Minisarja Pala taivasta, pala maata

Julkaistu: 23.03.2009 - Kaihomieli

Josku 1980- luvulla tuli minisarja "Pala taivasta, pala maata". Sarja ajoittui toiseen maailmansotaan ja juutalaisten kohtaloihin. Olin silloin vielä pieni tyttö, mutta sarja jätti jälkensä. Löytyykö tällaista sarjaa YLE-arkistosta? Ja oliko nimi varmasti tuo yllämainitsemani? Voisiko sarjan uusia?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Kaihomieli.
Franz Peter Wirthin ohjaama vaikuttava, 10-osainen Pala taivasta - pala maata (Ein Stück Himmel) esitettiin vuonna 1983. Sarja kertoo Puolan juutalaisten kohtalosta toisen maailmansodan pyörteissä kymmenvuotiaan Janinan (Dana Vávrová) näkökulmasta. Janinan vanhempia esittävät Peter Bongartz ja Aviva Joel.
Kun Janinan vanhemmat katoavat Varsovan getossa, hän pakenee ja piilottelee asunnosta toiseen. Ullakkohuoneen ikkunasta hän näkee vain pienen palan taivasta - siitä koko teoksen nimi. Sarja perustuu Janina Davidin omaelämäkertaan.
YLEn arkistosta sarjaa ei löydy, koska se ei ole YLE:n tekemä. Uusimisen arvoinen se varmasti olisi, niin kuin kaikki muutkin vanhat sarjat. Mutta uusinnat menevät minun toimintavaltani ulkopuolelle, kuten olen jo monesti kertonutkin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!