yle.fi


Missä on roolihenkilö Helen? Tv-sarja Helen

Julkaistu: 22.02.2008 - entinen kainuulainen

1972-73 tuli tv:stä englantilainen sarja, joka kertoi avioliitosta ja sen karille ajautumisesta. Naispääosan roolihenkilö oli Helen. Kuka hän oli ja missä hän on nyt? Entä muut pääosan esittäjät?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Entinen kainuulainen.
Brittiläinen 13-osainen tv-sarja Helen (Helen: A Woman of Today) tuli vaativalle paikalle helmikuussa 1974. Se nimittäin korvasi päättyneen Peyton Placen keskiviikkoilloissa.
Helen kertoi naisesta, joka kokee elämässään suuren muutoksen 10-vuotisen avioliiton särkymisen vuoksi. Helen jää yksin lastensa kanssa, ja joutuu kohtaamaan arjen aivan uudella tavalla. Sarja oli hyvin realistinen ja verkkainen, eikä suomalaisyleisö täysin lämmennyt sille Peyton Placen tapahtumarikkaiden vuosien jälkeen.
Helen Tullyn roolissa nähtiin Alison Fiske, hänen aviopuolisoaan Frankia näytteli Martin Shaw. Molemmat ovat nykyisin arvostettuja teatterinäyttelijöitä Lontoossa, ja he ovat näytelleet myös yhdessä mm. Theatre Royalissa. Fiske on keskittynyt enemmän teatteriin kuin televisioon tai elokuviin, mutta on hänet nähty mm. tv-sarjassa Midsomerin murhat. Shaw on yksi Britannian suosituimmista näyttelijöistä ja hän on tehnyt satakunta tv-roolia. Viimeksi Suomessa Shaw on nähty vuosina 2006-2007 TV1:n brittidekkareissa Murhahuone (The Murder Room) ja Usko ja epäilys (Death in Holy Orders), jotka perustuvat P.D. Jamesin romaaneihin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!