yle.fi


Mitkä lapsuuden sarjat? Eevan luokka

Julkaistu: 24.09.2008 - Muistelija

Hei Rouva Ruutu! Mikä oli se kotimainen sarja, jossa oli tyttökoululaisia ja sarja sijoittui joko 1800- tai 1900-luvulle? Yhdellä tytöllä saattoi olla punaiset kiharat hiukset?
Ja sitten oli vielä muistaakseni ruotsalainen sarja, jossa pikkupoika kuvitteli sukulaisiaan hirviöiksi tai jotain sen kaltaista. Tämäkin sijoittui vanhaan aikaan, ja pojalla saattoi olla merimiespuku ja nämä molemmat olivat muistaakseni 1980-luvulla.
Ja sitten vielä hatara muistikuva ehkä ulkomaisesta sarjasta, joka saattoi tulla Ylen ruotsinkieliseltä kanavalta, tunnari oli ehkä tämänkaltainen: mies kävelee ison värikkään teltan tai karusellin alle. Tämä oli joskus 1980-luvulla ja olin silloin aika pieni.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Muistelija,
tuo kotimainen nuortensarja on varmasti neliosainen Eevan luokka (TV1 1986). Se perustui Maria Marckin eli Kersti Bergrothin vuonna 1917 ilmestyneeseen tyttökirjaan. Tv-sarjan ohjasi Maija-Liisa Sutinen. Eevaa, jonka elämää 1900-luvun alun Helsingissä sarja seurasi, näytteli Laura Kahanpää. Hänen ystäviään esittivät Jaana Kekkonen ja Kaisa Tammi. Juuri tällä Kaisa Tammen esittämällä vilkkaalla Hertalla oli kiharat, punertavat hiukset. Eevan luokka on uusittu vain kerran, jouluna 1989.
Nuo muut muistikuvasi ovat niin hataria, että niiden pohjalta en pysty päättelemään, mitä ohjelmia voisit tarkoittaa. Ruotsinkielinen kanavahan YLEllä on ollut vasta digi-tv:n aikakaudella.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!