yle.fi


Monta sarjaa kateissa

Julkaistu: 12.11.2007 - Rouva numero 40

Milloin tarkkaan ottaen esitettiin Avaruusasema Alfaa? Se oli lapsena jännä juttu ja harmitti kun lopetettiin jonkun hölmön syyn takia.
Toinen sarja joka on jäänyt mieleen on kotimainen; nuori Taneli Mäkelä ja Ritva Valkama ratkaisivat rikosta, olisko siinä ollut myös Aarre Karen?
Sitten vielä englantilainen sarja "Täyttä elämää" jossa nuoripari eli luomusti ja naapurissa oli keski-ikäinen snobi pariskunta. Samoja näyttelijöitä löytyy mielestäni "Kyllä herra pääministeristä "ja "Laakson kuninkaasta."
Kaksi jälimmäistä jotain 80 luvun puolenvälin juttuja.
Hadwikin sarja äidistä ja tyttärestä myös tosi mainio, rooleissa muistaakseni Valkama & Palo.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei rouva,
Avaruusasema Alfaa esitettiin MTV:llä vuonna 1976 ja vuonna 1978, mutta molemmilla kerroilla sarjan esittäminen keskeytettiin, koska sitä pidettiin lapsille liian jännänä - niin kuin se varmasti olikin.
Sittemmin se on esitetty Subtv:llä jo kahdesti 2000-luvun alussa.
Neil Hardwickin rikossarja, jota muistelet, on Musta tuntuu vuodelta 1985. Ja onhan siinä Aarre Karenillakin merkittävä - ja pelottava - osa! Hardwickin huumorisarja äidistä ja tyttärestä on puolestaan Napaseutu vuodelta 1994.
Valloittavan hauska brittisarja Täyttä elämää (The Good Life) tehtiin vuosina 1975-78, mutta esitettiin Suomessa 1980-luvun alussa; sen pääosassa on Kyllä, herra ministeristä tuttu Paul Eddington.

Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!