yle.fi


Muori Pippuri

Julkaistu: 30.11.2007 - Mimmi

Tuliko telkkarista joskus kultaisella 80-luvulla piirretty lastenohjelma, jonka nimenä oli Rouva Pippuri tai jotakin vastaavaa? Sarjassa pikkuinen muori heilui valtavan lusikan kanssa. Tunnussävelmässä laulettiin "Mä tanssin iloisena lusikkani kanssa..." En kai ole nähnyt unta?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mimmi, toki olet voinut uneksiakin näin kivasta asiasta, mutta kyllä Muori Pippuri tuli TV1:n lastenohjelmissa vuosina 1984-88. Suomalaiset äänet olivat Kaija Kiiski ja Harri Hyttinen.
50-osainen Tatsuo Hayakawan animaatio on tehty Japanissa asti, mutta se perustuu norjalaisen Alf Prøysenin lastenkirjasarjaan Eukko Pikkurilli (Teskjekjerringa, 1956 alkaen). Prøysenin kirjat ovat hyvin suosittuja maailmalla, ja niistä on tehty mm. Ruotsin television klassinen joulukalenteri Teskedsgumman 1960- ja 70-luvuilla. Ruotsalaisia näyteltyjä versioita Muori Pippurista eli Eukko Pikkurillistä on ollut meilläkin saatavilla videokasetteina.
Muori Pippurin - jonka suomenkielinen nimi tulee varmaankin englanninnoksesta Mrs. Pepper Pot - tunnuslaulu tosiaan alkaa: "Mä tanssin iloisena lusikkani kanssa ja lintukuoro meitä säestämään ryhtyä saa."
Että siitä vaan lusikka kouraan ja tanssimaan!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!