yle.fi


Musta tuntuu ja Ihmeidentekijät

Julkaistu: 04.02.2009 - J

Kiva kun palasit!
Minulla olisi kaksi kysymystä. Mikä on Musta tuntuu -sarjan toisen jakson nimi? esitetty 4.12.1985.
Toinen kysymys koskee MTV3:n Ihmeidentekijät -sarjaa (1996-1998). Kuinka monta jaksoa siihen kuuluu? Kun netistä löyty kahdet eri jaksomäärät; 233 ja 238. Kumpi on oikein vai onko kumpikaan?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei J.
Mukavahan se oli lomalta palata, kun oli kivoja kysymyksiä odottamassa! Ruuhkaksi asti, tosin.

Neil Hardwickin mainion Musta tuntuu -sarjan jaksojen nimet ovat Alan mies, Vesiperä, Näpit irti ja Pala palalta. Seuraavana vuonna tehty lisäjakso oli nimeltään Roisto on kuollut, eläköön roisto.
Tuossa kakkosjaksossa, jonka nimi tosiaankin puuttuu toistaiseksi Wikipediasta, Ritva Valkaman ja Taneli Mäkelän seuraan astuvat muun muassa Kyllikki Forsell ja Esko Salminen. Toivottavasti MTV3 uusii tuon mainion sarjan lähitulevaisuudessa!

Elina Halttusen kirjoittamaa Ihmeidentekijät-sarjaa esitettiin kolme vuotta kolmena päivänä viikossa, joten ei ihme jos sen jaksojen kappalemäärässä on epäselvyyksiä. Kun sarjan viimeinen jakso tuli joulukuussa 1998, Katso-lehdessä kerrottiin, että jaksoja on 230.
Soittelin ystävälleni Elina Halttuselle, mutta hänkään ei ihan tarkkaan pystynyt muistamaan jaksojen kokonaismäärää. Mutta Pekka Hirvikallio MTV3:n arkistosta ynnäsi ystävällisesti kaikki esitetyt jaksot, ja pääsi tuohon samaan 230:een kappaleeseen. Eli nyt vaikuttaa siltä, että internetin tietokantojen kokoajat ovat joko seonneet laskuissaan tai ottaneet uusintoja mukaan.

Muistathan, hyvä J, että jos keräät näitä pikkutietoja esimerkiksi Wikipediaa varten, sinun tulee mainita lähteeksi YLEn Kysykää Rouva Ruudulta -palsta nettiosoitteineen. Olen ikäväkseni joutunut huomaamaan, että monia etsimiäni tietoja on poimittu jatkokäyttöön lähdettä mainitsematta. Se on huonoa käytöstä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!