yle.fi


Muumi-joulukalenteri

Julkaistu: 04.12.2008 - Mami84

Joskus aikoinaan tuli muumi joulukalenteri ei siis mikään piirrosanimaatio vaan sellainen jossa ilmeisesti ihminen on muumipuvun sisällä...jne. (Muumipeikkoa puhuttaa suomeksi siinä muistaakseni Tom Pöysti.) Tämä sarja uusittiin joskus 90-luvun alkupuolella. Onko mahdollista että näitä vielä joskus esitetään joulukalenterina tulevaisuudessa?? Olisi mukavaa kun omat lapset saisivat myös hyvät joulun alus muistot tästä fantastisesta sarjasta.....samoin histamiinejä kaipailisimme.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mami84.
Muumit seikkailivat Joulukalenterissa vuonna 1994. Alunperin muumipukuihin pukeutuneilla näyttelijöillä tehdyt lyhyet tarinat ovat vuodelta 1983, ja ne on tehnyt Ruotsin Televisio: YLEllä ei siis ole niihin käyttöoikeuksia. Suomalaisäänien kertojana toimii Pertti Weckström, Muumipeikon äänenä Tom Pöysti, Muumimammana Aino Lehtimäki, Muumipappana Tauno Lehtihalmes, Niiskuneitinä Titta Jokinen, Nuuskamuikkusena Heikki Määttänen, Tuutikkina Maija-Liisa Peuhu, Pikku-Myynä Leena Uotila ja Hemulina Seppo Kolehmainen. Ja monia muitakin hahmoja sarjassa esiintyy.
Minustakin tuo sarja on niin hauska, että sen voisi taas ostaa SVT:ltä yhtä uusintaa varten! Esitäpä kaikki lastenohjelmatoiveesi TV2:lle, joka vastaa lastenohjelmista YLEllä!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!