yle.fi


Myrskyluodon Maija

Julkaistu: 17.10.2008 - Nuori mies Etelä-Suomesta

Jos muistan oikein tässä Åke Lindmanin sarjassa käytettiin amatöörinäyttelijöitä? Ovatko kyseiset henkilöt näytelleet enää sarjan jälkeen muualla? Olen itse syntynyt vasta sarjan esittämisen jälkeen ja näin sen ensimmäistä kertaa kun se edellisen kerran esitettiin. Harvinaisen hyvä sarja myös näin nuoremman polven mielestä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Nuori mies.
Myrksyluodon Maijan näyttelijät olivat tosiaankin ahvenanmaalaisia harrastajanäyttelijöitä, mutta se ei ollut Åke Lindmanin oma ajatus. Pyynnön esitti kirjailija Anni Blomqvist, jonka teokseen minisarja perustuu.
Niinpä harrastajanäyttämöltä löytyi Maijaksi Rose-Marie Rosenback ja Janneksi Leif Sundberg.
Molempia näyttelijöitä haastateltiin vuonna 2002 FST:n viihdeohjelmassa Magneetti. Rose-Marie Rosenback kertoo olevansa Ahvenanmaalla rakennusvirastossa kartanpiirtäjänä - samassa työssä hän oli jo, kun hänet poimittiin Maijan rooliin. 1970-luvun jälkeen Rose-Marie ei ole harrastanut näyttelemistä, mikä minusta on kyllä harmi. Hän sopi Maijan roolin erittäin hyvin, ja hän mainitseekin tuossa haastattelussa, että hän tunnistaa Maijan sitkeyttä myös omassa itsessään.
Leif Sundberg on toiminut harrastajanäyttämöillä aktiivisemmin sekä näyttelijänä että ohjaajana, ja on ollut vuosikausia Ahvenanmaan nuorisojärjestön teatterikonsulttina. Leipäpuun charmikkaasti harmaantuneelle herralle on tarjonnut Ålands radio, jossa hän juontaa mm. aamuohjelmaa Gomorron.
Magneetissa Leif kertoo, että hänet tunnistettiin vuosikausia niin Tukholman kuin Helsinginkin kaduilla, ja hän sai runsaasti ihailijapostia nimellä Janne Sundberg.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!