yle.fi


Naapurilähiö takaisin

Julkaistu: 19.02.2009 - x

Olisiko mahdollista vielä Toini Vuoristoa eläkepäivinään saada uudelleen kirjoittamaan Suomen PARHAIMMAN SARJAN - siis NAAPURILÄHIÖN? Se oli niin lämminhenkinen kodikas sarja, että se oli TÄYDELLINEN KATASTROFI kun YLE tuhosi maan PARHAIMMAN SARJAN!!! Sitä aina odotti kun nousevaa aurinkoa kun illan jakso loppu. Tiedän sisälläni, että moni odottaa juuri NAAPURILÄHIÖn paluuta!!! Milloin se saadaan taas nähdä? Onhan MTV:llä tämä kolmiosainen minisarja jota voisi näyttää NAAPURILÄHIÖ janoisille sen aikaa säännöllisin väliajoin ehjinä kokonaisuuksina kunnes koko 156-osainen sarja on valmis. Tietysti voisi tehdä myös niin, että kun syyskauden jaksot ovat valmiit ne annetaan ruudusta ulos ja keväällä toinen vastaava annos janoisille katsojille. Kokonaisputki voisi olla esim. samalla periaatteella kun aikoinnaan BLONDI TULI TALOON-sarja - ma, ke, pe. Näin nautintoa piisaisi pitkin viikkoa nälkäisille muistelijoille. Toinen tapa on esittää se vaikkapa KOTIKADUN paikalla tai KOTIKATSOMOSSA tai REINIKAISEN paikalla. Ainoa on vain se, että sarja pitäisi saada siinä tapauksessa YLEn omistukseen jotta sen voisi katsoa myös AREENASTA!!!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei.
Toini Vuoristohan on yksi maamme legendaarisimpia perhesarjojen käsikirjoittajia. Hän laati MTV:lle 1970-luvun suosituimmat perhesarjat: Naapurilähiön (1969-76), Koivuharjun (1977-79) ja Rauharanta 12:n (1978-81). Radiolle hän kirjoitti satukuunnelmia ja Lasten radion Satukarusellia vuodesta 1958 alkaen. Tunnetuin hänen luomansa radiohahmo on Noita Nokinenä, jota hän kirjoitti ja ohjasi vielä vuoteen 1985 saakka.
Vuonna 1919 syntynyt Vuoristo tuli eläkeikään 1980-luvulla, eikä ole enää vuosiin kirjoittanut. Hänellä ei ollut mitään tekemistä enää edes vuonna 1997 valmistuneen kolmiosaisen Paluu Naapurilähiöön -sarjan kanssa. Sen käsikirjoitti ohjaaja Jussi Tapola näyttelijä Harriet Finnen kanssa.
Toisin kuin arvelet, YLE ei tietenkään ole tuhonnut yhtään jaksoa Naapurilähiöstä, sillä sarjahan on MTV:n omaisuutta.
MTV:n käytäntö oli, että pitkistä sarjoista säästetään vain yksi jakso vuotta kohti. MTV:n arkistossa Naapurilähiön 156:sta jaksosta onkin säästynyt vain muutama irrallinen jakso vuosien varrelta sekä viimeinen tuotantokausi eli kevätkausi 1976 kokonaan. Tallella on kuitenkin muun muassa sarjan hauska aloitusjakso, jossa Lieslahtien ja Sarpamaiden perheet esitellään katsojille.
Noiden nostalgisten jaksojen uusintaa voi toivoa MTV3:n nettisivuilla. Minä en voi niiden uusintaan valitettavasti vaikuttaa millään tavalla.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!