yle.fi


Naapurilähiö

Julkaistu: 04.01.2008 - pilvi-sisko

Voisitko kertoa Naapurilähiön näyttelijöiden nimiä ja keitä he esittivät? Lieslahdet ja Sarpamaat ovat tiedossa, mutta kenen perheeseen kuului esim. Susanna Haaviston esittämä Raija? Entä oliko Raidoilla muita lapsia, kuin Tarja Markuksen esittämä Virpi? Kenen perheeseen kuuluivat Telle ja Tiina?

Rouva Ruutu vastaa:

Tässä lisätietoa Naapurilähiön (MTV 1969-76) henkilöistä:
Susanna Haavisto näytteli lähikaupan kassana työskentelevän Rauha Rajalan (jota esitti Rauni Ranta) Raija-tytärtä. Raijan surumielinen hahmo jäi monen katsojan mieleen. Perheen Reiska-isä (jota esitti Heikki Heino) oli alkoholisti. Perhettään auttaakseen Raija joutui tekemään töitä ja käymään iltakoulussa.
Raidoilla ei ollut muita lapsia kuin Virpi, mutta Virpin ja Arto Sarpamaan au-lapsi Teemu (Antti Närhinsalo) oli isovanhempien hoidossa Virpin muutettua Ranskaan ja kadottua sarjasta.
Telle ja Tiina olivat sisarukset. Telleä näytteli pieni Noora Tapola - sarjan ohjaaja Jussi Tapolan tytär - ja Tiinaa Mirja Salmenkivi. Tiina oli Pilvi Lieslahden ystävä, jonka vanhemmat eivät muistaakseni lainkaan esiintyneet Naapurilähiössä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!