yle.fi


Naiskoomikko Valkama

Julkaistu: 07.02.2008 - Lahtiska

YLE Teema esitti äskettäin hienon ohjelman Ritva Valkamasta. Hienoa että näitä harvinaisuuksia esitetään. Nyt kysyisinkin että miltä kanavalta on tullut Jouko Turkan ohjaama dokumentti Ritva Valkamasta nimeltä "Naiskoomikko" ja milloin se on esitetty? Kuinka monta "Tapaus Ritva Valkama" ohjelmaa 1970-luvulla tehtiin ja minä vuosina? Onko ne kaikki tallessa?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Lahtiska.
Tapaus Ritva Valkamaa tehtiin neljä jaksoa keväällä 1972. Valkaman emännöimässä ohjelmassa vierailevat lauluyhtye Vanhat tytöt, Eila Roine, Anita Välkki ja Fredi. Vuonna 1974 tehtiin vielä yksi jakso, kun YLE TV2 aloitti värilähetykset 29.9. Silloin Valkaman vieraina olivat hyvin suositut Kivikasvot ja sketsiohjelma Merirosvoradion näyttelijät. Kaikki Tapaus Ritva Valkamat ovat tallella.
Jouko Turkan ohjaama ja käsikirjoittama Naiskoomikko (YLE TV1 1983) ei ole varsinaisesti dokumentti Ritva Valkamasta, vaan turkkamainen sekoitus faktaa ja fiktiota naisnäyttelijän elämästä. "Tässä ohjelmassa olen yrittänyt kuvata sitä, miten ihmisestä voi tulla sellainen kuin Valkama," kertoi Turkka Katso-lehdelle aikoinaan. "Ohjelman nimessä on kaikki, mitä Naiskoomikosta on sanottavaa."


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!