yle.fi


Nikolaj ja Julie

Julkaistu: 07.12.2008 - Kyselijä

Hei,
Äskettäin tuli FST:ltä valloittava ja lämminhenkinen tanskalaissarja Nikolaj ja Julie. Sarja jo päättyi, mutta koskettava tunnusmusiikki on jäänyt sopukoihin soimaan. Tiedän, että esittäjä on Tim Christensen, mutta onko tunnusbiisillä joku nimi ja löytyykö se joltakin Tim Christensenin julkaisulta levyltä, ja jos niin miltä? Osaatko kertoa tämän katsojamääristä alusta loppuun? Ystäväni oli nimittäin tähän aivan yhtä ihastunut, selvisi myöhemmin.
Kiitos todella arvokkaasta työstä!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Kyselijä.
Olen jakanut kysymyksesi omiksi otsikoikseen: näin muutkin aiheista kiinnostuneet löytävät ne helpommin.
Emmyllä palkittu tanskalaissarja Nikolaj ja Julie tuli YLE FST5:ltä syksyllä 2006 ja jatkui vuodenvaihteen yli tammikuun 2007 loppuun. Tänä vuonna se uusittiin kesäsarjana, ja viimeinen osa tuli ulos lokakuussa 2008. Uskollisia katsojia sarja sai kaikista laatusarjojen ystävistä!
Hienon sarjan englanninkielisen tunnuslaulun esittää useilla Tanskan Grammy-palkinnoilla palkittu Tim Christensen. Laulun nimi on Right Next to the Right One, ja sen alkuperäisversio löytyy Timin levyltä Honeyburst vuodelta 2003. Siitähän tuli pienoinen hitti Skandinaviassa tuon sarjan myötä, ja Celine Dion teki myös laulusta oman versionsa vuosi sitten levylle Taking Chances.
Tim Christensenin viralliset nettisivut ovat juuri nyt remontissa, mutta hänen My Space -sivultaan voit tutkailla kuulumisia, äänitteitä ja keikkakalenteria. Sieltä löytyy myös hänen uusin hittivideonsa Superior.
Tim Christensenin levyjä ja videoita löytyy netistä runsaasti, ja cd-levyjä saa varmasti myös isommista levykaupoista.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!