yle.fi


Nukketalo

Julkaistu: 03.09.2008 - Hennukka

Vaikka joulu ei olekaan vielä ovella, tuli mieleeni yksi lasten joulunäytelmä 70-luvulta, luultavasti vuodelta 1970 tai 1971, nimeltään Nukketalo. Löytyisikö tietoja kyseisestä näytelmästä? Siinä taisi olla kaksi tai kolme tyttöä; minkä nimisiä ja mitkähän olivat heidän roolihenkilöiden nimet?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Hennukka.
Liisa Vuoriston kirjoittama ja Eila Arjoman ohjaama Nukketalo esitettiin jouluaattona 1971, ja uusittiin heti saman vuoden tapaninpäivänä. Sen jälkeen näytelmää ei ole televisiossa nähty, joten onpa se tehnyt sinuun vaikutuksen kun sen vieläkin muistat!
Nukketalon näyttelijät ja roolihenkilöt olivat seuraavat: Virva - Rauni Saarinen, Sari - Minna Rosengren, Mikko - Niko Perttu, äiti - Liisa Roine, isä - Tapani Perttu, mummu - Tuulikki Pohjola, vaari - Helge Hansila, joulupukki - Reijo Koukonen ja talonmies - Viljo Toivonen.
Paljon musiikkia ja tanssia sisältävä näytelmä kertoi joulupukista ja tontuista, lapsen ja aikuisten toimista joulua odotellessa. "Aikuisten maailmaan kuuluvat suursivous ja yletön ostaminen, lapsen maailmaan taas joulupukit ja tontut", kertoo Antenni-lehti ohjelmatiedoissa jouluviikolla 1971. Musiikin sävelsi Juhani Raiskinen ja koreografiasta vastasi Virva Kabanov.
Näytelmän tuotti TV2:n Teatteritoimitus.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!