yle.fi


Ohjelmaa etsimässä hatarin vinkein: Kissaiskuja?

Julkaistu: 19.11.2008 - Lasse

Eli muistikuvani ohjelmasta ovat hyvin hatarat. Kyseessä ei ole sarja, vaan lyhyt mustavalkoinen tarina pääosassa M.A Numminen pukeutuneena jänikseksi, mikäli oikein muistan.
Kovin bizarri ja omituinen teos, näin jälkeenpäin ajatellen. Mikäli en täysin väärin muista, sisälsi kohdan, missä M.A ajaa mopolla pukeutuneena eläimeksi, tai ainakin kyydissään eläimeksi pukeutunut :D Lisäksi eräässä kohtauksessa keitettiin joko kahvia tai teetä ja pannu tuprutti höyryä valtoimenaan.
Ja eräässä kohtauksessa M.A:n selkään kiinnitettiin valtava raketti joka sylkee kipinöitä.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Lasse.
Milläköhän vuosikymmenellä muistikuvasi liikkuu? Taiteilija M.A. Numminen on pukeutunu hullunkurisissa lastenohjelmissa jänikseksi 1970-luvulta 2000-luvun alkuun saakka. Kuuluisin jänissarja on kuusiosainen Jänikset maailmankartalle vuodelta 1978. Gommi, Pommi ja Pemmi -ohjelmia tehtiin useita 1990-luvun alussa; niissä Numminen oli Gommi-jänis, Pedro Hietanen oli Pommi-kissa ja Benjamin Hörman esitti Pemmi-toteemipaalua. Näillä hahmoilla tehtiin myös iso liuta muutaman minuutin mittaisia Kissaiskuja-nimisiä ohjelmia.
Seuraavaksi Numminen oli jäniksenä muun muassa Joulukalenterissa vuonna 1995. Vuonna 2000 valmistui Claes Olssonin 3-minuuttinen lyhytelokuva M.A. Numminen turns Rabbit, jossa Numminen laulaa satapäisen lapsikuoron kanssa yleismaailmallista jänisten oikeuksien julistusta.
Veikkaanpa, että näkemäsi pätkä on joku 30:stä Kissaiskuja-sarjan jaksoista, vuosilta 1991-1992. Niissä oli melkoista hulluttelua! Ne esitettiin ensi kerran makasiiniohjelmassa Lasten tv Puoli kuusi.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!