yle.fi


Ohjelmien piilotus yömyöhään lopetettava!

Julkaistu: 14.11.2007 - Työssäkäyvä päivätyöläinen

Voisitteko Te, Rouva Ruutu, kertoa ohjelmien lähetysajoista. Esimerkkinä käytän kovasti pitämääni Yle Teemaa. Sieltä on tullut Ilkamia ja Merirosvoradiota (muiden muassa), mutta yöaikaan! Näitä ohjelmia katsoisi tällainen keski-ikää lähestyvä mielellään ja verestäisi hataria muistikuvia. Onko ohjelmien myöhäiselle lähetysajalle mitään perusteltua syytä? Nämäkin lähetykset on uusittu, mutta yöllä! Onko Merirosvoradiota tai Ilkamia luvassa "ihmisten aikaan". Toista vuotta sitten osuin vahingossa katsomaan Jatkoaikaa, ja sekin lähetys loppui kahden maissa.

Rouva Ruutu vastaa:

Rakas työssäkäyvä,
YLE Teeman tv-arkistohan esittää ohjelmia kolmena päivänä: tiistaina klo 21.50, perjantaina klo 22.30 ja sunnuntaina aamulla klo 8.30.
"Monet suomalaiset ovat jaksaneet yllättävän hyvin katsoa näitä ohjelmia myöhäisestä ajankohdasta huolimatta, sillä ne kuuluvat Teeman katsotuimpien ohjelmien joukkoon", kertoo Teeman ohjelmapäällikkö Ritva Leino, ja jatkaa:
"Perustavanlaatuinen syy siihen miksi arkistopaikka on joko myöhäisillassa tai aikaisessa aamussa on se, että ohjelmapaketin kesto vaihtelee joka kerta ja tällaista vaihtelevankestoista ohjelmistoa ei voi taitavasti sijoitella keskelle iltaa, sillä silloin kaikkien muidenkin ohjelmien alkamisajat olisivat mitä milloinkin ja se tekisi televisionkatselusta hankalaa."
Toivomme kovasti, sekä Ritva Leino että minä, että näillä ajoilla katselu silti sujuisi. Minä tosin olen ahkera nauhoittajakin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!