yle.fi


Omenatie 102 ja Kuka uskoo haikaraan?

Julkaistu: 08.02.2008 - Johanna

Hei Rouva Ruutu!
Kiitos paljon vastauksista kysymyksiini,paljon selvisi asioita.
Kertoisitko jotain kotimaisista sarjoista "Omenatie 102" ja "Kuka uskoo haikaraan?" Ketkä näytteli, sarjojen juoni, löytyykö dvd:nä jne. Kiitos!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Johanna.
YLE TV1:n Lasten- ja nuortenohjelmien tekemä Omenatie 102 alkoi kesäkuussa 1988. Sarja sijoittuu Marjaniemen siirtolapuutarhaan, ja se kertoo siirtolapuutarhan elämästä yhden kesän ajan lasten näkökulmasta. Sarjassa laitetaan mökki talven jäljiltä kesäkuntoon, istutetaan kukkasia, järjestetään juhannusjuhlat ja sarjan lopuksi pannaan mökki talvikuntoon.
Sarjan tuotti ja ohjasi Sirppa Sivori-Asp, joka myös esiintyy sarjassa. Muita esiintyjiä ovat Topi Reinikka ja Paula Siimes sekä Noora Reinikka ja Ona Robson. Sarja on uusittu viimeksi vuonna 1990.
Kuka uskoo haikaraa on TV2:n Nuortenohjelmien seikkailusarja vuodelta 1983. Se alkaa Särkänninen huvipuistosta, jossa Pepe (Riku Suokas) ja Roope (Vesa-Pekka Mäkinen) näkevät epäilyttäviä tapahtumia. Lopulta jahdataan kansainvälistä rikollisliigaa poliisien kanssa. Suokaksen ja Mäkisen lisäksi sarjassa näyttelevät Maria Larpo, Jouko Kiuru, Inga Sulin, Antti Majanlahti, Erkki Ruokokoski, Antti Seppä, Jussi Alppi, Olli-Matti Oinonen, Mauri Kuosmanen, Ilkka Pentti, Tuomas Parkkinen, Jussi Kapanen, Erkki Torn, Patrik Cederberg ja Arttu Siikala.
Sarjassa oli alun perin 11 noin 10-minuttista jaksoa, jotka lähetettiin Kasmasiini-makasiiniohjelman sisällä. Saman tien sarja koostettiin myös kolmeen puolituntiseen jaksoon uusintalähetyksiä varten. Tuossa muodossa sarja on uusittu viimeksi vuonna 1995.
Kumpaakaan ei ole julkaistu dvd-muodossa! Kannattaa ehkä toivoa uusintoja YLE TV2:lta, joka nykyisin lähettää YLEn lasten- ja nuortenohjelmat.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!