yle.fi


Onko Anttia ja Onnenlanttia enää

Julkaistu: 18.12.2007 - MERTTO

Olemassa? Se oli muistaakseni oikein hyvä lasten ohjelma 60 luvulla. Häiritsi kovasti meidän sauna iltojamme, kun kesken saunavuoron piti aina lähteä katsomaan ohjelmaa, kun lapset vaativat (alle kouluikäiset). Se oli lähdettävä. Olimme sillon Lapissa. Ja tytöstä aivan hirvittävän jännä kun katsoo sen katselun tilanteesta otettua valokuvaa.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Mertto.
Antti ja onnenlantti on olemassa! Alenko Liliuksen kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama 6-osainen seikkailunäytelmä tuli syksyllä 1966 - ja juuri pahimpaan sauna-aikaan, eli lauantaisin kymmentä vaille kuusi.
Anttina sarjassa on Harri Hyttinen. Muuta nuorisoa esittävät mm. Markku Söderström, Jarmo Hyttinen ja Jukka Kuuranne, jotka kaikki päätyivät myöhemminkin teatterialalle, sekä nykyinen Helsingin kaupungin sosiaaliviraston strategiapäällikkö Kim Aarva.
Antin ja onnenlantin jaksot ovat parikymmenminuuttisia, eikä sitä ole uusittu kertaakaan vuoden 1966 jälkeen! Minusta on aivan ihastuttavaa, kun muistutit tällaisesta unohdetusta sarjasta. Kannattaa ehdottomasti toivoa uusintaa Teemalta tai TV2:lta!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!