yle.fi


Orzowei Valkoinen poika

Julkaistu: 25.02.2009 - Sauli P.

Kertoisitko minulle jotakin Orzowei-nimisestä tv-sarjasta, jota esitettiin muistaakseni 1970-luvulla? Sen alaotsikko taisi olla "valkoinen poika" tai jotakin sinne päin.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Sauli.
Italialais-saksalainen seikkailusarja Orzowei, il filio della savanna tuli MTV:ltä syksyllä 1977 ja kevättalvella 1978 nimellä Valkoinen poika.
13-osainen sarja alkaa vuodesta 1858, jolloin Etelä-Afrikan savanneilla asusteleva swazikansa löytää hylätyistä vankkureista pienen valkoihoisen poikalapsen. Heimo adoptoi lapsen, vaikka suhtautuukin periaatteessa vihamielisesti valkoihoisiin. He nimeävät lapsen Orzoweiksi, joka tarkoittaa löytölasta.
Poika varttuu mustien keskuudessa, mutta joutuu koko ajan syrjityksi erilaisuutensa vuoksi. 15-vuotiaana hänen edessän on pelottava swazien miehuuskoe. Lisäksi heimo tutustuu valkoisten uudisasukkaiden kautta ampuma-aseisiin, ja päättää käyttää Orzoweita apunaan aseiden hankkimisessa.
Swazisoturien kasvattamaa löytölasta esittää Peter Marshall, ja sarjassa näyttelevät myös Stanley Baker ja Doris Kunstman.
Sarja perustuu Alberto Manzin romaaniin, ja sen tunnuslaulu, jonka esitti yhtye Oliver Onions, nousi jopa pikkuiseksi hitiksi. Sen löydät helposti kuunneltavaksesi netistä. Saksassa sarja on julkaistu myös dvd:nä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!