yle.fi


Osaatko auttaa? Krimi-sarja Komisario König

Julkaistu: 04.09.2008 - muisti hukassa

Kysymykseni koskee saksalaista poliisisarjaa 90 luvun loppupuolelta. Päähenkilö oli tukevahko n. 60v saksalainen mies, jolla oli viinitila. Mies autteli viraabelitöinään yksityisetsivää / poliisia. Senverran muistan että useassa kohtauksessa mies oli syömässä hyvin tai juuri syönyt hyvin.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Muisti hukassa.
Jouduin hiukan haeskelemaan tuota sarjaasi - saksalaisten krimi-sarjojen maailma on valtaisan laaja, ja niitä on Suomessakin vuosien varrella esitetty melkoinen kirjo.
Kaipailemasi sarja on Komisario König (Der König) ja siitä esitettiin TV2:lla kaikki 31 jaksoa 6.6.1996 - 16.1.1997 välisenä aikana.
Eläkkeelle jäänyt komisario Hannes König vietti tosiaan lepppoisia päiviä viinitilallaan Pohjois-Bavariassa, Bambergin pikkukaupungissa. Kiinnostus murhia kohtaan ei kuitenkaan ollut sammunut, vaan König auttoi seuraajaansa, radikaalia Axel Hübneriä rötösten ratkonnassa.
Hyvinsyönyttä Hannes Königiä esitti Günter Strack, jonka uran alkutaipaleelta löytyy mm. rooli Hitchcockin elokuvassa Revitty esirippu (Torn Curtain, 1966). 1970-luvulta lähtien Strack tuli tutuksi monista rikossarjoista, sivurooleja piisasi mm. Derrickissä, Kahden keikassa ja Rikospaikalla-sarjassa. Strack kuoli 70-vuotiaana vuonna 1999.
Axel Hübneriä esitti Michael Roll, joka myös on 2000-luvulla nähty sangen monessa krimi-sarjassa Derrickistä Kahden keikkaan ja Siskasta Vanhaan kettuun.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!