yle.fi


Pääkallo ja tippuvat pallot mekosta; Kivikasvot?

Julkaistu: 12.12.2007 - Elli

Ihanaa on muistella kanssasi!!!
Muistan 70-luvun alussa nähneeni ohjelman, joka pelotti minua pikkutyttönä aivan valtavasti, tuli kiire isän tykö makuuhuoneeseen ja matka olohuoneen poikki tuntui liian pitkältä. Vielä neljäkymmenvuotiaana muistan tämän "kauhun" hetken. Ohjelmassa oli pääkallo, koeputkia, ja luultavasti pääkallosta etsittiin vielä sormenjälkiä. Ehkä jotain savuakin. Ohjelma oli suomalainen. Olisiko ohjelma ollut Kivikasvot? Onko ohjelmaa säilynyt?

Jostain syystä tässä muistellessa mieleeni tulee luultavasti lasten ohjelma, ainakin piirretty varmaan 70-luvulta, jossa tytön hame oli kuvioitu pallukoilla.
Nämä pallot sitten jostain syystä irtosivat hameen kuosista ja varisivat alas. Itselläni on mielikuva, että ne pallot olisivat punaisia. Onkohan tämä mielikuva nyt aivan tuulesta?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Elli, tuo lapsuutesi kammottava tv-elämys on hyvinkin saattanut olla Kivikasvot. Ainakin vuonna 1971 sarjassa oli pitkä sketsi nimeltä "Me hullunkuriset"; siinä Fredi esitti hullua tiedemiestä koeputkineen ja Ritva Oksanen hänen vaimoaan. En tosin pysty muistamaan, oliko siinä pääkallo ja sormenjäljet, mutta kauhistuttava muisto siitä on jäänyt minullekin.
Muisteleminen on tosi mukavaa, mutta tämäkin vastaus on viipynyt, kun olen koettanut selvittää tuota pallomekkoa - eikä se nyt kyllä selvinnyt. Melko varmasti sellainen kohtaus on jossain animaatiotarinassa ollut vuosien saatossa, ehkä se vielä pomppaa jostain esiin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!