yle.fi


Päiväkirja

Julkaistu: 26.11.2007 - Päivi Penttilä

!970-luvun alussa ystäväni Hanna Pirhonen näytteli tytön osaa jatkosarjassa Päiväkirja. Onko kyseinen sarja teillä arkistossa tallessa? Oletan, että sarjaa kuvattiin 1971 ja 1972.
Muistan, että suosikkinäyttelijäni Raili Veivo oli sarjassa äiti. Tietysti haluaisin sarjan nähdä joskus ja siksi peräänkuulutankin sen olemassaoloa.
Samoin muistan olleeni yläasteella seitkytluvun puolivälissä, jolloin kuvattiin nuoriso-ohjelma Tampereella. Olivat siinä Anttilan kulmilla ja saunoivat jossain. Se oli silloin kova juttu ja siinäkin näytteli tuttuja kavereita.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Päivi!
Kaipaamasi lasten jännäri Päiväkirja tuli YLE TV1:ltä vuonna 1972. Hanna Pirhonen esitti Maria, joka löytää maatalon ullakolta jännittävän päiväkirjan. Mika Saarinen oli Pena, aikuisrooleissa Raili Veivo ja Ahti Haljala.
Ikävä kyllä kaipaamaasi sarjaa ei ole aikoinaan arkistoitu, vaan nauhat on käytetty uudelleen. Marin tutkimukset koulumurron ja varastetun kukkaron parissa elävät enää vain meidän muistikuvissamme.
Tuota toista mainitsemaasi ohjelmaa en ihan noin niukoilla vinkeillä pysty selvittämään. Tampereella on tehty aika monia ohjelmia, kun TV2:n toimitus sijaitsee siellä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!