yle.fi


Päiväkotiasiaa tv:ssä

Julkaistu: 07.12.2007 - Jartsu

Tervehdys rouva Ruutu!
Hämärä muistikuva lapsuudesta vaivaa mieltäni itsepintaisesti. Olimme päiväkodissa 60-70 lukujen taitteessa. Siellä kävi tv:n kuvausryhmä tekemässä pätkää johonkin ajankohtaisohjelmaan. Asia liittyi jotenkin päiväkodin ylläpitoon, jossa oli mukana Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Ohjelman nimestä ei ole tietoa mutta muistan että sitä käytiin katsomassa paikallisessa kodinkoneliikkeessä. Luultavasti syystä ettei kakkonen näkynyt kaikissa kodeissa. Vuosi oli luultavasti 1970. Aika hataria johtolankoja mutta olisiko mitään mahdollisuutta löytää kyseinen ohjelma? Jos lienee edes talletettu?
Kiitoksia tiedoista jo etukäteen.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jartsu,
johtolangat olivat kieltämättä hatarahkoja, mutta luulen tietäväni, mistä ohjelmasta on kyse. Kyseessä lienee A-studio, jossa oli 22.1.1971 toimittaja Riittasisko Jukkala-Benischin tekemä raportti päivähoitotilanteesta. Sisältötiedoista tai kysymyksestäsi ei käy ilmi, missä päiväkodissa juttua kuvattiin, mutta tässä jutussa haastateltavana oli muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliiton edustaja.
Juttu esitettiin TV1:ssä. Se on tallella Ylen tv-arkistossa. Jos kaipailet jutusta omaa kopiota, se saattaa olla mahdollista. Tallennemyynnin sivuilta kohdasta "Usein kysyttyä" löydät lisäohjeita.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!