yle.fi


Parempi myöhään ja Iltalintu

Julkaistu: 04.04.2008 - Ötyliini

MTV:n Parempi myöhään-sarjan pääparina toimivat Ritva Valkama ja Pentti Siimes - ja mainiosti toimivatkin. Olin aikoinaan vasta kymmenvuotias ja mieleeni on jäänyt ajatus, että ennen tätä sarjaa he olisivat olleet ehkä Iltalintu-sarjan pääparina. Iltalintu (en ole varma nimestä, mutta se tuntuu loogiselta) taisi olla 70-luvun lopulla ohjelma jossa oli kausittain vaihtuva juontaja, ja yksi heistä oli ehkä Lenita Airisto. Juontajaa vaihdettaessa entinen juontaja parturoi uuden? Muistanko oikein? Ja jos muistan, niin miten pitkään Iltalintu-sarjaa sitten esitettiin ja ketkä kaikki olivat juontajina?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Ötyliini.
Iltalintu oli MTV:n lauantai-iltojen suora keskustelu- ja viihdepaketti vuosina 1976-77. Sillä pyrittiin herättämään henkiin Jatkoajan legendaarinen henki, joten ohjelmassa oli paneelikeskustelu, sketsejä, musiikkia ja paljon muuta.
Alussa ohjelmaa juonsivat Lenita Airisto ja Päiviö Pyysalo, vuoden 1977 alusta Leena Rousek, Markku Veijalainen ja Heikki Hietamies. Muuta väkeä vaihtui koko ajan, sillä kyseessä oli eräänlainen viihdemakasiini. Mutta en todellakaan muista ainakaan Lenitan pääseen hiuksistaan koko elämänsä aikana!
Ohjelman alusta loppuun taisi mukana pysyä Matti Kuusla, jonka 1960-luvun Piikkis-show herätettiin henkiin ja sijoitettiin Iltalinnun sekaan. Ritva Valkama sarjassa vieraili, samoin Leo Lastumäki ja moni muu, mutta en muista oliko Pentti Siimes kertaakaan mukana.
Parempi myöhään sarjan jälkeen, 1980-luvun alussa, Valkama ja Siimes tekivät sketsisarjan Ollaan kuin kotonanne, jossa nauratti mm. Siimeksen yliluonnollinen sankari Super-Finn.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!