yle.fi


Parempi myöhään

Julkaistu: 22.11.2007 - Hyvempi myöhään

Kysymykseni koskee MTV:n Parempi myöhään ohjelmaa, josta oli näytteet myös Muistikuvaputken huumori-jaksossa. Kuinka monta jaksoa ohjelmaa on? Hankin sarjan dvd:nä ja siinä on "kaikki" 10 jaksoa vuodelta 1979. Mutta kuitenkin näytitte ohjelmassanne pätkän jota dvd:llä ei ole, eli jokin jakso puuttuu. Näytteessä Valkama ja Siimes puhui rakkaudenkielestä. Myös MTV3 esitti yhden puuttuvan näytteen Viihteen 50 -ohjelmassa, jossa Valkama toivottaa katsojat tervetulleeksi kesän jälkeen. Mistä jaksoista nämä on? Onko 9.6.1979 ja 29.9.1979 esitettyjen jaksojen välissä jaksoja, dvd:n mukaan ei. Tätä epäilystä puoltaa myös se että syyskuun 1979 jaksossa Valkama ja Siimes puhuvat jakson olevan yhdeksäs vaikka se dvd:llä on kahdeksas. Lisäksi on monenlaista tietoa siitä että 1980 olisi tehty vielä muutama jakso. Mikä on oikein ja mikä väärin?
Kuinka paljon vuonna 1982 tehtyä Ollaan kuin kotonanne sarjaa tehtiin? Siinä oli myös Valkama ja Siimes, sehän oli ikäänkuin jatkoa paremmalle.

Rouva Ruutu vastaa:

Hyvä Hyvempi, Parempi myöhään onkin niin hieno sarja että jaksot kannattaa selvittää juurta jaksaen.
Huolesi on tavallaan aiheellinen ja tavallaan ei. Sarjaa tehtiin yli 10 jaksoa, mutta ne ylimääräiset jaksot olivat koosteita aikaisemmista. "Oikeita" jaksoja on siis tasan 10, ja sitten päälle nippu erilaisia Best of -koosteita. Hämmennystä tuottanut jakso 1.9.1979 on kooste edellisen kevään parhaista jaksoista, vain Valkaman ja Siimeksen juonnot ovat uudet. Samanlainen kooste syyskauden jaksoista tuli tammikuussa 1980. Joulukuussa 1980 koottiin vielä Valkaman ja Siimeksen duetot omaksi ohjelmakseen. Nuo jaksot olisivat minunkin mielestäni olleet mainiota bonus-materiaalia dvd:lle.
Toinen kysymyksesi koskee Ollaan kuin kotonanne -sarjaa. Se tuli keväällä 1982 osapuilleen kerran kuussa, jaksoja on laskujeni mukaan viisi. Sarjan päätteeksi toukokuussa 1982 esitettiin vielä kerran Parempi myöhään -sarjan parhaita paloja jakson verran.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!