yle.fi


Pari sarjaa hukassa - Halleluja, Ota ja omista, Kuka minä olen jne

Julkaistu: 07.04.2008 - A-J

Olessani pieni katsoin runsaasti YLE TV1 ja TV2 ohjelmia. Joskus 1990-luvun alussa oli nuorille keski-iltapäivisin ohjelmia, kuten "Avaruuspallo" jossa muistaakseni kierrettiin erillaisia kouluja.
Sitten oli sellainen ohjelma, jossa kuvattiin luokkaa, jossa oppilaat opiskelivat ja luokannurkassa oli luuranko, joka puhui ja liikkui. Muistaakseni hänellä oli punainen pipo ja oranssi takki. Mikä sarja on nimeltään? Haluaisin todella tietää.

Myöhemmin 1996-1997 YLE TV2 myöhäisillassa oli kotimainen draama komedia.
En muista paljoa, mutta ainakin siinä oli kaksi perhettä, joista toisessa isä "Rami" (muistaakseni), äiti ja kaksi lasta. Toisessa perheessä oli vain yksi nainen. Varmaksi muistan sen, että kun kohtaus vaihtui kuvaruutuun tuli tietyn värinen tausta ja höyhen leijaili ohi ruudun. Mikä sarja tämä voisi olla?

Vielä yksi sarja 1997 oli kakkosella sarja "Halleluja" joka kertoi "Masa" nimisestä miehestä, joka tuli taivaasta maahan etsimään hänet murhannutta miestä. Muistan sen itse hyvin, mutta kukaan muu ei tunnu muistavan sitä. Muistaisitteko Te?
Kiitän Teitä nöyrimmin avustanne. Odottelen vastuksianne.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei A-J.
Jos maltat kysyä hiukan vähemmän kysymyksiä yhdellä kertaa, niin pystyn vastaamaankin vähän perusteelisemmin!
Kukaan lastenohjelmien parissa puuhaillut ystäväni ei muista Avaruuspallo-nimistä ohjelmaa. He arvelevat sinun muistelevan Koulu-tv:n Avaruusarkkia, joka tuli vuosina 1997-98. Sen sarjan "galaksienvälinen jätteidenkeruuastia" oli tosiaankin pallon muotoinen alus, joka kiersi tutkimassa maata.

Tuo puhuva luuranko on Kirsti Tulosen Koulu-tv:n sarjasta Kuka minä olen? Se on vuodelta 1989, mutta se uusittiin vuosina 1991, 1993 ja 1999. Sarjan aiheena oli ihminen kaikessa monimutkaisuudessaan. Seitsenosainen sarja niitti mainetta ja palkintoja ulkomaita myöten.

YLE TV2:n sunnuntai-iltojen huumorisarja, jota muistelet, on nimeltään Ota ja omista. Se alkoi 2.2.1997 ja jatkui koko vuoden. Katriina Honkanen oli Anu, Susanna Vasara oli Malla; Rami Rantaa kahden naisen välissä esitti Pentti Helin. Leena Tammisen alkuperäisideasta tehty sarja haki vähän amerikkalaisen Pulmuset-sarjan räväkkää tunnelmaa.

Halleluja oli TV2:n Teatteritoimituksen viisiosainen komediasarja vuonna 1998. Mainitsemaasi Masaa esitti Esa Latva-Äijö, ja muistan sarjan oikein hyvinkin. Sen käsikirjoittivat Petri Repo ja Jari Juutilainen, ohjaajana toimi Kalle Pursiainen. Masan äitiä esitti muuten aina yhtä ihastuttava Irina Milan.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!