yle.fi


Pelastajat-tv-draamasarja TV1:llä 1998

Julkaistu: 26.01.2009 - H.H.S. Sauvosta & Turusta

Arvoisa ja mukava Rouva Ruutu: Olisiko teillä tietoa YLE TV1:llä keväällä 1998, eli 11 vuotta sitten perjantai-iltaisin kello 20 00 esitetystä Pelastajat-nimisestä draamasarjasta tietoa, jota katselin mielelläni silloin.
Sarja perustui muistaakseni kuviteltuun Huimalan-kuntaan johonkin Kanta- tai Etelä-Hämeeseen ja se kertoi joistakin palokuntalaisista, eli voisitteko kertoa vähän näyttelijä- ja tekijätietoa sarjasta, toivoo H.H.S. Sauvosta & Turusta, Varsinais-Suomesta siis.

Rouva Ruutu vastaa:

No hei H.H.S!
Sinullapas on poikkeuksellisen tarkat muistikuvat! Pelastajat esitettiin kevätkaudella 1998. Kuvitteellisen Huimalan kaupungin palosema elelee sarjan alussa melko uneliasta hiljaiseloa, kun tuhopolttajan sytyttimen leimahdus ja molotovin coktail katkaisevat rauhan. Siitä alkaa 10-osainen sarja, jossa palomiehet joutuvat tuhopolttajaa jahdatessaan monenlaisiin vaaratilanteisiin.
Sarjan pääosissa näyttelevät Svante Martin, Antti Seppä, Markku Tuulenkari, Sami Kojonen, Tommi Liski, Janne Virtanen, Katariina Kuisma ja Laura Elo. Sarjan ohjaus on Ville Koiviston ja sarja on MatchMaker Productions -yhtiön tuotantoa. Sarjan käsikirjoitti Tapani Bagge, joka muokkasi käsikirjoituksesta myös samannimisen romaanin. Sarja kuvattiin Forssan ympäristössä ja siinä puhuttiin hiukan sovellettua lounaishämäläistä murretta.
Sarjasta tehtiin myös seurantadokumentti Näin tehtiin Pelastajat, jossa kuvausryhmä seurasi sarjan kuvauksia kesällä 1997 oikeiden palomiesten, stunt-näyttelijöiden ja erikoistehosteiden näkökulmasta. Dokumentin toimittivat ja kuvasivat Teppo Nuutinen ja Ville Panhelainen Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta.
Toivottavasti näistä tiedoista on iloa!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!