yle.fi


Pelle Hermannin sirkusvaunu

Julkaistu: 13.03.2009 - Vaunuilija

Keneltä voisi kysyä apua Pelle Hermannin sirkusvaunun entisöintiin? Joitain tavaroita on jäljellä mutta heikonlaisesti.. Ostin Dvd:n mutta sisäkuvaa vaunusta ei juurikaan ole ja ulkopuoleltakin vaunu on nykyään erivärinen, ajan saatossa haalistunut... Muistan itse vaunun vaaleanpunaisena, onko muistikuvat menneet sekaisin..? Dvd:n ohjelmissa väri ei ole sinne päinkään.. Vaunun ovessa lukee kesäkiertue 1986 ja siinä on pikku kakkosen tunnus. Onko oma vaununi kiertuevaunu vai onko kyseessä yksi ja sama kuin kuvauksissa? Rekvisitööri R.H joka vaunun on rakentanut ei käsittääkseni ole lavastuksia muuten hoitanut vaan on ollut yleltä siihen eri henkilö? Olisiko hän (ylen lavastaja) oikea neuvoja minulle ja onko hän enää tavoitettavissa Yleltä? Kiitos etukäteen.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Vaunuilija.
Et ole ainoa, jota Sirkuspellen vaunu kiinnostaa. Nimimerkki "Äitiliini" on kysellyt Pelle Hermannin sirkusvaunusta viime syksynä, ja vastauskin on tältä palstaltani luettavissa (10.09.2008).
Sirkuspelle vietti koko uransa Yleisradion lavastaja Marjaana Pirskasen tekemissä lavasteissa. "Sirkuspelle Hermannia nauhoitettiin monta vuotta, useaan otteeseen, lavastus ja vaunu pysyivät suurinpiirtein samana", Marjaana kertoi minulle syksyllä. Eri vuosien ohjelmissa näkyvät erot johtuvat siitä, että vaunua maalailtiin, kunnostettiin ja remontoitiin - niin kuin kotia yleensäkin.
"Vaunu ei koskaan kulkenut ulkona, siinä oli irrallinen takaseinä. Muutaman kerran Hermannia kuvattiin vaunun sisällä "kotioloissa" jolloin takaseinä irroitettiin", Marjaana kertoi.
Tarkempien tietojen saamiseksi voit kirjoittaa Marjaanalle hänen työpaikalleen TV2:n lavastamoon.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!