yle.fi


Petteri Pyörittäjä?

Julkaistu: 21.11.2007 - jussi

60-luvulla tuli lastenohjelma "Petteri Pyörittäjä". Se jäi mieleen siksi, että sen ohjelman aikana salama iski television rikki. Mikä tuo lastenohjelma oli, ketä siinä esiintyi ja milloin sitä lähetettiin?

Rouva Ruutu vastaa:

Minkähän tarinan loppu sinulta Jussi jäi silloin näkemättä? Olisiko kyseessä ollut jakso, jossa Pyörittäjän perhe huijataan Helsinkiin muka presidentin vieraiksi? Vai siivousfirman perustaminen joka päättyy kaaokseen? Vai malliperhekisa?
Petteri Pyörittäjää tehtiin TV2:ssa vuosina 1965-69. Lastennäytelmäsarja kertoi boheemista Pyörittäjän perheestä, joka asui metsän keskellä ja sähelsi monenmoisia hommia vaihtelevalla menestyksellä. Petteri Pyörittäjää esitti Leo Lastumäki, Pikku-Petteriä Martti Järvinen ja perheen vanhempia Pertti Palo ja Ritva Valkama. Perheen miesväen tunnisti nahkalippiksestä, äiti käytti nahkaista lierihattua. Kaikilla oli kirjavat paidat ja henkselit. Sarjaa käsikirjoitti Heikin ja Kaijan luoja Reino Lahtinen ja ohjasi Marjaliisa Viinikainen.
Oletko muuten huomannut, että Petteri Pyörittäjä on mukana TV:n toivotuimmat -äänestyksessä? Linkki löytyy tämän sivun vasemmasta laidasta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!