yle.fi


Pikku aasi-animaatio: Aasin koettelemukset

Julkaistu: 26.02.2009 - Anna

Hei!
Minua on jäänyt vaivaamaan lapsena katsomani animaatiosarja, josta en löydä mitään tietoa. Muistaakseni sarjan nimi oli suomeksi Pikku aasi, mutta se oli kyllä ulkomaista alkuperää, koska sarjan aasi seikkaili Ranskan maalla tai ehkä jopa ympäri Eurooppaa. Yhdessä jaksossa se ainakin oli Baskimaalla, sen muistan.
Kyseessä ei siis ole mikään Piilomaan pikkuaasiin liittyvä juttu. Olen syntynyt 1984, enkä muista yhtään minkä ikäisenä olen sarjaa katsonut, mutta joskus 80-luvun lopussa tai 90-luvun alussa sen on ollut pakko tapahtua.
En tiedä mihin tämä kysymys tulee eikä minulla ole teeveetä mutta voinko saada vastauksen sähköpostiini jos saan vastauksen kauan pähkäilemääni ongelmaan, voisin jopa harkita teeveen uudelleenhankkimista.
Ystävällisin terveisin, Anna Vuoristo

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Anna.
Ikävä kyllä en ehdi vastata henkilökohtaisiin sähköpostipyyntöihin, kuten olen aiemminkin kirjoittanut. Tämän palstan idea on juuri se, että muutkin saavat kokea ahaa-elämyksiä lukiessaan vanhoista tv-sarjoista.
Kauan kaipaamasi piirretty sarja on nimeltään Aasin koettelemukset (Les Tribulations de Cadichon). Se on ranskalainen 10-osainen animaatiosarja, ja se esitettiin YLE TV2:lla kevätkaudella 1990. Kukin jakso on 13-minuuttinen, ja niissä viisas ja kiltti pikku aasi etsii kadonnutta isäntäänsä. Matkallaan aasi kiertelee muun muassa Alpeilla, Espanjassa, Bretagnessa, Provencessa ja Baskimaalla.
Sarja on toinen tuotantokausi 20-osaisesta Cadichon-aasin seikkailujen sarjasta: ensimmäinen tuotantokausi oli nimeltä Aasin muistelmat eli Cadichon ou les mémoires d'un âne.
Cadichonin seikkailut perustuvat 1800-luvulla eläneen Comtesse de Ségurin teokseen, ja animaatiosarjaksi Cadichonin on ohjannut Marcel Seren. Tietoa ja kuvia löytyy vaikkapa täältä, ja hakusanalla Cadichon löydät enemmänkin juttuja, enimmäkseen tosin ranskaksi.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!