yle.fi


Pikku Kakkosen "Yksi yö jouluun"-ohjelmat

Julkaistu: 04.04.2008 - Jade

Muistelen seuranneeni melkein koko 90-luvun Pikku Kakkosen "pidempiä" ohjelmia, jotka esitettiin aina jouluaaton aattona, nimenä loogisesti Yksi yö jouluun. Kuvauspaikat ja aiheet vaihtelivat vuosittain ja juontajina olivat useimmiten Ransu ja osa Pikku Kakkosen vakiokasvoista. Itselläni taitaa olla tallessa vain vuoden 1995 ohjelma, jossa Ransu ja Olli Mononen seikkalevat Lapissa. Saisitko selville, minä vuosina näitä Yksi yö jouluun-ohjelmia esitettiin ja ketkä niitä kulloinkin juonsivat, ja mahdollisesti vielä kuvauspaikat? Tämä mukava ohjelmaperinne katkesi ilman ennakkovaroitusta 90-luvun loppupuolella ja muuttui erillisiksi Pikku Kakkosen lähetyksiksi joulunpyhinä, mistä olin aika pettynyt. Nyt olisi kiva virkistää muistia, kun suurinta osaa jaksoista ei omista arkistoista löydy.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jade.
Pikku kakkosen ikiomat joulunodotusohjelmat tulivat nimellä Yksi yö jouluun vuosina 1992, 1993, 1994, 1995 ja 1997. Ensimmäisessa Ransu otti kuvayhteyden Vaasaan, Kauhajoelle ja Ouluun - ja Korvatunturille. Myös seuraavana vuonna juontajan oli Ransu, mutta hänellä oli seuranaan Pekka "Pablo" Seppä ja Jukka Nurminen. Silloin vierailtiin Sysmän Onkiniemessa nukketeatterissa ja katseltiin esityksiä Tampereella.
Vuonna 1994 pysyttiin Tampereella juontajien Jari Sirniön ja Nannan kanssa, ja seuraa pitivät Väripilkun päiväkodin lapset.
1995 oltiin Olli Monosen ja Ransun kanssa Lapin tunnnelmissa. Ohjelmaa kuvattiin Könkäällä ja Mustavaaralla. Vuonna 1997 aatonaattoa vietettiin Ransun ja Ollin seurassa vanhanajan malliin Savutuvassa.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!