yle.fi


Pikku posteljooni

Julkaistu: 05.02.2008 - Kunnon lastenohjelmat takas

Arvon Rouva Ruutu,
kertoisitko jotakin sellaisesesta lastenohjelmasta, kuin Pikku posteljooni, jota esitettiin 1990-luvulla TV2-kanavalla. Muistelen, että siinä esiintyivät Timo Nykyri ja Janne Pekkala ainaskin, jotka myöhemmin esiintyivät Makupalat-ruokaohjelmasta. Minä vuosina tätä ohjelmaa näytettiin televisiossa ja mitä se ohjelma pääasiassa sisälsi? Erityisesti mieleen jäi ohjelmassa esitetty eräs piirretty, jossa esiintyi luurankoja.. mikähän mahtoi olla sarjan nimi ja ketkä siinä olivat ääninäyttelijöinä? Entä onko uusintaa tiedossa TV2:selta?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei vain,
lasten makasiiniohjelmaa Pikku Posteljooni esitettiin TV2:ssa vuosina 1993-94 yhteensä 81 jaksoa. Timo Nykyri oli Iso posteljooni, ja Janne Pekkala lainasi äänensä Pikku posteljoonille. Posteljoonit soittelivat studiosta lapsille, ja välillä katseltiin lasten tekemiä musiikkivideoita.
Syksyllä 1994 Nykyri vetäytyi ruudusta käsikirjoittajaksi ja Ison posteljoonin korvasi Jarmo Luttisen esittämä Herra Holkki.
Muistelemasi luurankopiirretty oli brittianimaatio Funny Bones, suomalaiselta nimeltään Luukkoset. Tämän luurankoperheen suomalaiset äänet loi Erkki Saarela.
Uusintaa kannattaa pyytää suoraan TV2:lta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!