yle.fi


Pirskeet saaressa

Julkaistu: 03.06.2008 - Saaren vanki

Mahtaakohan Ruutu-Rouvan & tukiryhmän muisti kantaa niin kauas kuin 70 -luvulle, muistaakseni alkupuolelle. Eli kyse oli kotimaisesta tv-elokuvasta, jonka nimeä en muista, mutta tarinan osapuilleen. Sekä sen, että se oli kiinnostava ja uudestaankin sen voisin katsoa.
Tapahtui siis, että muuan nuori nainen oli kundikaverinsa kanssa jossakin saaressa, mutta sinne pölähtikin joukko aikuisia pitämään eläimellisiä pirskeitä. Tytöllä ja joukkoa "johtaneella" miehellä oli jokin kytkentä keskenään, olisiko mies ollut isän liiketuttu tai jotain sellaista. Tytöllä oli jokin vastenmielinen muisto lapsuudestaan tuohon herraan liittyen.
Ja aamulla kun tyttö katsoi krapulassa kyhjöttävää miestä, oli filmiin leikattu tytön sen hetkisiä tunteita tätä kohtaan kuvaamaan sika. Ja käyttipä tyttö miehestä erittäin häpäisevää ilmaisua, jolla yleensä pyritään halventamaan naispuolista henkilöä.
Elokuvan lopussa eräs mökillä ollut pariskunta ryhtyi neuvottelemaan kireissä tunnelmissa avioerosta miehen toilailun vuoksi. Ja muu seurue alkoi korjata krapulaansa jäännösjuomien turvin.
Muistelin että filmin nimi olisi ollut Saari, mutta sellaista filkkaa en ole tv-historiasta löytänyt. Jos Rouva Ruutu tällaisilla argumenteilla pystyy kysymykseen vastaamaan, niin melkoisen etevä olet. Erääksi ratkaisuksi muuten tällaisissa ongelmissa olen todennut vanhat sanomalehdet ja niiden tv-ohjelmatiedot, mutta kun en pysty sanomaan vuosilukua. Enkä tietenkään loukkaannu, jos info jää saamatta.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Saaren vanki.
Olen eri reittejä pyrkinyt jäljittämään muistikuvaasi, mutta kukaan lähipiiristäni ei tavoita tätä saaridraamaa. Julkaisen kysymyksesi, koska se jäi vaivaamaan itseänikin - kyllähän noin persoonallisen ohjelman on täytynyt jäädä ihmisten mieleen! Toivottavasti joku lukijoista muistaa mieltämme askarruttavan näytelmän.
Saari-nimistä kotimaista draamaa ei lähetysrekisterin mukaan ole tullut YLE:ltä eikä sellaista ole tehty MTV:n tietojen mukaan heidänkään draamatuotannossa. Asiaa hankaloittaa hiukan se, että MTV:llä ei ole luetteloa Teatterituokio- ja Aitiopaikka-otsikoiden alla esitetyistä kotimaisista draamoista.
Lehtien ohjelmatiedot ovat minullakin päivittäin käytössä, mutta yhden näytelmän etsiminen vuosikymmenen ajalta vertautuu käytännössä neulaan ja heinäsuovaan. Ennakkoon laaditut ohjelmatiedot eivät myöskään aina pidä paikkaansa, eikä niissä tietenkään ole mainittu ohjelmamuutoksia.
Katsotaan, pystyykö joku lukija rajaamaan tämän näytelmän ajankohtaa hiukan!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!