yle.fi


Pitkiä hiuksia ja maapähkinävoita

Julkaistu: 12.12.2007 - Pampula

Olen ihan varma, että näin joskus 80-luvulla tv-elokuvan tai muun tv-ohjelman, jossa joukko lapsia oli jonkun hirveän ukon vankina kummallisessa tehtaassa. Päällimmäisenä muistonani ohjelmasta on poika, jonka hiukset kasvoivat kasvamistaan. Muistaakseni asiaan liittyi myös jollakin tavoin maapähkinävoi. Tunnelma elokuvassa oli todella ahdistava ja painostava.
Hatariahan nämä muistikuvat ovat, mutta autathan, Rouva Ruutu, jos vain voit! Mistä elokuvasta oli kysymys? Kenelläkään kavereistanikaan ei ole muistikuvaa kyseisestä ohjelmasta, sanovat vain minun nähneen painajaisunta!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Pampula,
muistelet elokuvaa Operaatio pähkinävoi (The Peanut Butter Solution, Kanada 1985), jonka TV1 esitti keväällä 1989. Kyseessä oli tekijöiden mukaan "hiuksianostattava komedia", mutta pienempiä katsojia elokuva lähinnä vain kauhistutti. Aaveiden antamaa pähkinävoita käytettiin kaljuuntuneen päähenkilön hiusten kasvattamiseen, mutta hiukset kasvoivat kasvamistaan...
Et ole ainoa, jota kyseinen elokuva outoine tapahtumineen on jäänyt vaivaamaan. Kysymys putkahtaa esille tuon tuostakin eri keskustelupalstoilla.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!