yle.fi


Pulttibois ja Hei hulinaa

Julkaistu: 03.01.2008 - Simo

Minulla olisi kaksi kysymystä.
1. Mikä oli päivämäärä, kun viimeinen Pulttibois tuli televisiosta vuonna 1991?
2. Mikä oli päivämäärä, kun viimeinen Hei hulinaa -sarjan jakso lähetettiin? Hei hulinan jälkeenhän tuli televisiosarja Hui helinää, jonka esityspäivämäärät tiedän, mutta Hei hulinaa -sarjan esityspäivistä en ole varma. Kiitos jos pystyt vastaamaan edes toiseen näistä kysymyksistä!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Simo,
1. Katso-lehden ohjelmatietojen ja MTV:n arkistotietojen mukaan viimeinen Pulttibois tuli 24.5.1991. Sen seuraaja Manitbois alkoi 5.9.1992.
2. Hei hulinaa ja Hui helinää onkin sikäli hankalampi juttu, että ne tulivat Kolmoskanavalta, jonka tarkkaa ja luotettavaa historiikkia ei vielä ole kirjoitettu. Hei hulinaa -sarja, joka oli jatkoa ja toisintoa Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Pedro Hietasen Yömyöhä-radio-ohjelmille, alkoi 26.9.1988 ja tuli kerran kuussa, tuon syksyn viimeinen siis joulukuussa. Tunnin mittainen suora, improvisoitu ohjelma oli sikäli uudenlainen, että Petelius puettiin ja maskeerattiin aina mainostaukojen ja musiikkivideoiden aikana uuteen roolihahmoon, joka oli studiossa Pedron vieraana.
Kesällä 1989 ohjelman parhaista paloista tehtiin kaksi koosteohjelmaa, ja neljä tuotantoyhtiön tiloissa nauhoitettua uutta jaksoa. Näistä ei-suorista Hei hulinoista viimeinen tuli 23.8.1989.
Syksyllä Petelius ja Hietanen pääsivät pienen ahtaista tiloista MTV:n studiolle, jossa syntyi neljä suoraa ohjelmaa, jotka Katson ohjelmatiedoissa kulkevat sinnikkäästi Hei hulinan nimellä, vaikka nuo jaksot minun muistaakseni tulivat ulos 7.11.-19.12.1989 nimellä Hui helinää. Ohjelmien nokkelimpia paloja koottiin vielä vuonna 1991 koosteeseen Hoi hölinää.
Noitakin hömppäaarteita olisi niin hauska päästä joskus vielä näkemään, mutta mukana olleiden musiikkivideoiden vuoksi niiden uusintoja ja dvd:itä saattaa olla turha odotella.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!