yle.fi


Rakas peto

Julkaistu: 04.12.2007 - Jari

Muistelin että joskus 70-luvulla tuli ``Rakas peto``-niminen kotimainen sarja. Näyttelijöistä muistan Aarno Sulkasen ja Hannele Laurin. Kerropa lisää siitä. Yksi tapahtumapaikka taisi oll Urhon pub ja jotenkin koko sarjan teemana oli alkoholi(smi). Muistanko aivan väärin?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Jari,
etpäs muista väärin! Rakas peto oli kevään 1979 kohudraama MTV:llä. Heikki Kekkosen kirjoittama ja Pekka Parikan ohjaama 10-osainen sarja kuvasi ulkoisesti menestyneen keski-ikäisen miehen psyykkistä ja fyysistä oravanpyörää. Keskipisteenä oli 40-vuotias tiedotuspäällikkö Paavo Hietikko (Aarno Sulkanen), jonka elämä alkoi luisua pahasti alakierteeseen alkoholin, syrjähyppyjen, valheiden verkon ja henkisen hyväksikäytön vuoksi.
Sarja oli hyvin ahdistava ja realistinen, ja lehtien yleisöosastot täyttyivät närkästyneiden katsojien kommenteista. "Kuvottavaa", "kotimaista pornoa", "täyttä puppua", "ala-arvoista", "kyllä kehtaatte"... Katsojapalaute ei ollut kovinkaan iloista luettavaa.
Sulkasen lisäksi sarjassa esiintyivät mm. Arja Pessa, Heikki Määttänen, Eija Nousiainen, Tomi Lindqvist, Martti Tschokkinen, Martti Kuningas, Seela Sella, Tony Laafou, Ville-Veikko Salminen ja Hannele Lauri.
Olisipa jännittävää nähdä tuokin sarja nyt uusin silmin! Vieläköhan se aiheuttaisi kohua?


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!