yle.fi


Rauhanranta 12

Julkaistu: 10.01.2008 - Siru

Asuivat muistaakseni kerrostalossa ja lähistöllä oli joku ravintola, jossa työskenteli Wallasvaaran esittämä roolihahmo ja vakiasiakkaita olivat Ahti Jokinen ja Sakari Jurkka. Voitko kertoa keitä muita näyttelijöitä sarjassa oli ja kuka kukin oli?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Siru,
Rauhanranta 12 (MTV1 1978-81) oli käsikirjoittaja Toini Vuoriston neljäs peräkkäinen perhesarja, jota Mainos-Televisio esitti lauantai-illoissa. Ne muut olivat Tarinatalo, Naapurilähiö ja Koivuharju.
Rauhanranta 12 kertoi vanhan jugend-kerrostalon asukkaista Helsingin Katajanokalla. Läheinen korttelikapakka oli nimeltään Ranta-pubi.
Näyttelijöitä sarjassa oli paljon, muun muassa Eila Pehkonen ja Sakari Jurkka (Agnes ja Johannes Alatupa), Raili Tiensuu ja Matti Varjo (Meltomäen pariskunta), Merja Linko ja Ari Pöntinen (Salonevan pariskunta), Ritva Oksanen ja Markku Riikonen (jotka kihlautuvat sarjan lopulla), Kirsti Wallasvaara ja Ahti Jokinen (pubin tarjoilija ja vakiasiakas), Susanna Haavisto, Jari-Petri Kuisma, Sanna-Kaisa Palo ja Vesa Virtanen (kerrostalon nuorisoa ja näiden ystäviä), Ville Salminen (alkupuolella sarjaa) sekä Kaarina Turunen (loppupuolella sarjaa, Johannes Alatuvan uusi ihastus).


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!